28.05.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

С е д м и ц а т а

Румънската военна прокуратура повдигна обвинение в престъпление срещу човечеството на бившия държавен глава Йон Илиеску по делото за използване на миньори за разгонване на антиправителствена демонстрация в Букурещ през юни 1990 година.
Запитан дали ГЕРБ запазва политическото си доверие към пловдивският кмет Тотев, класикът на словото Цветан Цветанов отговори: “Смятам, че към настоящия момент нямаме пречки, които да са в друга посока“. И като истински цензор Цветанов казва, че в „следващите дни ще има работна среща с нашата структура, за да ограничим спекулативното говорене и евентуални интерпретации в публичното пространство“,
Встъпи в длъжност новият президент на България Румен Радев.
Виктор Чуков писа: „Румен Радев положи клетва. Стана ясно, че към новия български президент ще се подходи по типичен соросоидски начин.
Като че ли, ако не са на власт хората на Джордж Сорос, то страната България загива.
Край с НАТО.
Край с ЕС.
Това, което е позволено да правят хората, обслужващи проекта „Хилъри“ в България, е категорично забранено за всички останали.
Медиите подгизнаха с „пъшкащи“ в ефир едни и същи журналисти, социолози и политолози, които от години са на хранилката на Сорос. И които обливат с „помия“ новия български президент.“

„Очаква ни яростна предизборна кампания – каза проф. Александър Маринов. По думите му днешният политически елит има ниско ниво на култура, а не толкова, че преследва дълбоки планове. „Прости, невъзпитани, некултурни хора не могат да направят хубава политика. Има тенденции в обществото и в Европа, които ще засмучат развитието на политическия процес“.
Политологът Кирил Аврамов писа през седмицата: „Наблюдаваме популистическа контрареволюция на масите, които са страшно недоволни от своите елити. Масата се чувства изоставена. Тя счита, че тези елити се самообслужват и по този начин изпразват партиите от съдържание. Патриотичните националистически формации в техния български вариант не успяват да уплътнят тази ниша напълно.“
Евгени Дайнов пък разкритикува Бойко Борисов. Критиката бе породена от думите на премиера в оставка в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обяви, че ако левицата поеме властта, няма да спира санирането, както и строежът на магистрали, разликата с ГЕРБ ще бъде, че няма да се краде. „Абе, ей, вие окрадохте милиарди, нямало да крадат“, отвърна ѝ премиерът в оставка. „Продължава да ме е срам, когато министър-председателят говори така. Всяко гаменче от краен квартал може да говори така, но премиерът не трябва. Това е липса на възпитание“.
Венера, пък, взе блести все по-силно през седмицата и скоро ще достигне максимум, защото се сближава със Земята с 1,1 млн. км дневно. Сбижаването ще е до 25 март, тогава разстоянието между Земята и Венера ще 42 млн. км. Светлината на Венера ще се засилва само до 20 февруари, когато ще бъде с 20% по-ярка. Тогава тя ще свети 20 пъти по-силно от най-бляскавата звезда на небето Сириус. След което ще започне да отслабва, Като много политически и всякакви – „идващи“,„приближаващи“ и „отиващи“ си „звезди“, светлинки, свещички и пр.
И те така!

Вашият коментар