25.06.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Седмицата

Много неща ни учудват. И не само… Например – прокурорите… Помните ли, скорно бешше – Специализираната прокуратура, в обявен публичен документ – „Общ поглед върху модела КТБ“. констатира, че от КТБ са финансирани политици. Не че ние не сме знаели с какви политици разполагаме, но специализираната прокуратура го обяви публично. „Обявява го, но не казва имената. Защо бре, господа прокурори? Нали ние, целият народ плащаме тези пари, с които са финансирани господа политиците!

Добре де, няма да обиждаме никого, ама вие кажете: Мутренска държава ли сме? Или не сме? Естествено ли, демократично, европейски ли звучат тези думи: „Предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро. В противен случай ние имаме и други мерки, ще включим цялата репресивна машина срещу него и няма да си намери място в България като професор“.
Тези думи са казани, от посредник, на проф. Плочев, директор на НЗОК, по повод исканата му оставка от министър Ананиев. Заяви  го депутатът Славчо Велков. Не бяхме сигурни, не ни се вярваше в истинността на тези думи. Но ги потвърди самият проф. Плочев. Казали на най-близкия му приятел – „Да ми предаде да си подам оставката с добро, иначе ще бъде включена репресивната машина на държавата и няма да си намеря работа в държавна болница“ .
Човекът, който го е заплашвал, е на по-високо ниво от министър, с претенции да управлява държавата, но не е премиерът, казва депутатът Славчо Велков. Преди това същият човек е звънял на проф. Плочев…
В парламента, същите „красавци“. Какви „ваятели“ на словото, Боже, какви дълбини на мисълта! Антон Тодоров, същият, дето в книгата „Шайка“ пише: “ГЕРБ са точно шайка – група хора, обединени от престъпни цели“, като депутат вече, от ГЕРБ, при обсъждане искания имунитет на друг депутат (Манол Генов), заявява: „Казано най-общо – той трябва да изхвърчи като тапа от парламента…“
Изискани, толерантни, дълбоки – наши „народни“ представители.
Какво да се каже повече…
Нищо.
Харесваме ги. Избираме си ги. Ние.
И те така!

Вашият коментар