02.12.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

С е д м и ц а т а

През седмицата, на тържествата на Шипка, президентът Румен Радев бе посрещнат от множеството българи с възгласи „Спасител“, „България ти вярва“.
Медии писаха, че „подобно нещо се е случвало преди почти 80 години, когато по подобен начин народът посреща цар Борис III, малко след като е върнал Южна Добруджа към България“…

Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол, който е в София за откриване на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, с който ЕНП се подготвя да спечели европейските изборите през 2019 г., казал пред кметовете и председателите на Общински съвети, избрани с листата на ГЕРБ: “От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не същестуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат, е да говорят за Бойко и какво прави Бойко”.
Не е нужно да отбелязваме „изискания“ европейски език на господина, всеки сам да го прецени. И , без да е стъпвал в българско село, а и в градове извън София, Жозеф Дол подчерта, че управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години, а българските градове и села се развиват непрекъснато. И бил уверен, господинът, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде усезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.
А като го слушат… българските селяни и граждани извън София, Пловдив, Бургас и Варна, цъкат, вярват му и наум „подритват“ едни не много прилични попръжни.
Не е ясно, обаче, защо Дол казва:„Хората трябва да се влюбят в Европа още веднъж, да разберат, че е част от тях.“ Излъгани ли са останали при първото влюбване, та трябва да се влюбят още веднъж, до сега не са ли разбрали, че Европа е част от тях, та трябва отново да го разбират?… Затова ли е поискал да се убеди „че нашите гласоподавателите ще гласуват за нас, за да не могат социалистите да са преди нас“!
Бойко Борисов пък отряза: „Много е трудно след шефа          (Бойко има много „шефове“, тук „шеф“ му е Жозеф Дол, б.р.) да говориш, но така са ни наредили. Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят“…
Я гледай ти: „…Тези, които най-силно хейтят Европа“!
Брей, Бойко, някога да си ги писал, да си ги казвал тези думи! Каква радост било, „когато отидем на запад да видим свят“… А като се върне, след „радостта“ – не иска да се раздели с партийната си членска книжка!
И други думи:
На вицепремиерът Валери Симеонов: „Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е – той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като „цигарения митрополит“ на Русия…Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата – пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!“
На г-жа Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: „Ние подценихме тези тъмни сили, които се намесиха и вкараха много драма и неистини в темата за Истанбулската конвенция“.
И пак на Бойко Борисов: „Криво им е на БСП, кофти им е, че съм с лидерите на Франция, Германия, Холандия и др. Яд ги е. Освен шербет има и малко капучино, нещо гурме…“ И запитва министър-председателят, дали ако ГЕРБ бяха опозиция, щяха и те така да завиждат. „Цветанов, ти щеше ли да ги нападаш така яростно? Сигурен съм, че щеше да го правиш. Аз, сигурно – не“.
„Пусто председателство, ще веселим Европата дор до края на юни“ – този „отзвук“ на читател е боя показателен за поведението и говоренето на политиците ни.

И те така!

Вашият коментар