29.02.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Автосалон Франкфурт 2017: Публична премиера за Skoda KAROQ (Видео)

Изцяло новото моделно предложение в портфолиото на SKODA- KAROQ, ще отбележи публичната си премиера по време на започващото на 12 септември международно изложение във Франкфурт. Първи в историята на марката компактен SUV модел, той беше пуснат в производство в края на юли, а първите му доставки към клиенти се очаква да бъдат осъществени през октомври.

Skoda KAROQ е с основни габарити дължина 4328 мм, ширина 1841 мм и височина 1605 мм, а при стандартна конфигурация на седалките, багажникът е със свободен обем от 521 лира. При сгънати задни седалки, полезното пространство се увеличава до внушителните 1630 литра, а при необходимост, седалките могат да бъдат и отстранени от вътрешността, като по този начин вместимостта се увеличава до 1810 литра.

Интересна и пионерна за марката при KAROQ иновация е тази, че той разполага с първото в историята на марката изцяло дигитално инструментално табло. Новата технология ще предложи на собствениците на автомобила възможност да избират между четири основни визии на таблото- “Classic”, “Digital”, “Infoprofile” и “Reduced”, но ще могат и да персонализират изображенията и подаваните на екрана данни. Информация от аудио- и комуникационната система, асистиращите системи и основната информация за състоянието на превозното средство ще може да бъде изобразявана както в централната част на таблото, така и в двата му края.

SKODA KAROQ ще се предлага в пет двигателни версии, като максималните мощности ще варират от 115 до 190 конски сили, като четири от тях са нови за компанията. С изключение на най-мощната дизелова версия, всички версии на автомобила ще се предлагат с избор между шестстепенна механична и 7-степенна роботизирана DSG предавателна кутия, а двулитровият TDI дизел (190 конски сили) стандартно ще се предлага във версия с четири задвижващи колела.

Новият SUV идва с модулната система на задните седалки VarioFlex, врата на багажника с дистанционно- жестово с крак, отваряне, система SKODA Connect с 4G интернет свързаност, система за извънредни ситуации CareConnect с бутон за спешна помощ и много други.

KAROQ ще дебютира също така с паркинг асистент, система за задържане на превозното средство в пътната лента, асистент за движение в засилен трафик, система за разпознаване на пешеходци, следване на движещо се отпред превозно средство и други.

auto-press.net

Вашият коментар