28.01.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Офицер от US разузнаването: Украинската армия скоро ще престане да съществува

 

Бившият експерт на ООН отбеляза, че Русия не може да не изпълни поставената от президента на Руската федерация задача – освобождаването на Украйна от нацистите

Всичко приключи за украинските военни в операцията на Русия за демилитаризиране на Украйна, каза бившият офицер от разузнаването на Корпуса на морската пехота на САЩ и бивш инспектор по оръжията на ООН Скот Ритър, пишат чуждестранни медии.

Според Ритер, Западът е подвел украинците, че могат да се противопоставят на Русия. Въоръжените сили на Украйна дори имаха натовски инструктори, получаваха западно оръжие, отбеляза експертът. На практика обаче – всичко се оказа точно наобратно.

„Всеки от техните войници, който се опита да използва американските противотанкови ракети „Джавелин”, ще умре в секундата, в която натисне спусъка. Въоръжените им сили нямат комуникация и не могат да се движат. Оръжейните им складове са разрушени“.

Според него, на украинските военни остава или да загинат или да се предадат, а след руската спецоперация в Украйна може да не остане нито армия, нито правителство.

Бившият експерт на ООН отбеляза, че Русия не може да не изпълни поставената от президента на Руската федерация задача – освобождаването на Украйна от нацистите.

„Армията на Украйна ще престане да съществува. Украинското правителство също ще падне, защото е нацистки режим. Ние на Запад сме тези, които можем да седнем и да кажем – добре, това не е толкова важно.

За руснаците това е чудовищно важно. Те загубиха 40 милиона по време на войната. Никой на Запад няма да може да разбере това“, отбеляза експертът.

Ритер отбеляза, че сред бойците на въоръжените сили на Украйна има офицери и войници които са професионалисти, но въпреки това – те позволиха на нацизма да проникне в украинската армия.

„И сега тяхната вярност принадлежи на украински нацист на име Бандера. Те събориха мемориали на съветските освободители и вместо това издигнаха паметници на украинци, воювали в редиците на 12-та танкова дивизия СС. Това е такъв нацизъм, че просто няма къде другаде да отиде „, каза Ритър.

Превод и редакция: БЛИЦ

Вашият коментар