28.05.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Светлана Шаренкова: Роско и компания, спрете се! Аферата „Флотилия“ е опит за държавен преврат!

Президент и министри действат зад гърба на премиера, без санкции от парламента
Светлана Шаренкова: Роско и компания, спрете се! Аферата „Флотилия“ е опит за държавен преврат!

]

Кому е нужно Черно море да се превръща от регион за партньорство и развитие в буре с барут? Как ще се отрази това на икономиката ни, вкарана в менгемето между непосилни военни разходи и лекомислено проваляне на взаимно изгодни българо-руски инициативи

Президентът Росен Плевнелиев, министрите Даниел Митов и Николай Ненчев не за първи път са дали задкулисни обещания за участие на наши военни в съвместни формирования с Румъния и Турция, насочени срещу Русия.
Те, колкото и да отричат и обясняват, че общата ни флотилия с Букурещ и Анкара не е срещу конкретна държава, от острата реакция на премиера Борисов става ясно, че са сътворили огромен скандал.
Президент и министри действат зад гърба на премиера, без санкции от парламента, при неодобрението на 80% от народа! Срещу кого може да бъде флотилия на НАТО в Черно море, освен срещу Русия? На какво основание превръщат България във фронтова държава? Чий интерес обслужват съглашенците? Общата формулировка „натовски” не е изчерпателна, защото интересът е най-вече турски и украински.
Кому е нужно Черно море да се превръща от регион за партньорство и развитие в буре с барут?
Как ще се отрази това на икономиката ни, вкарана в менгемето между непосилни военни разходи и лекомислено проваляне на взаимно изгодни българо-руски инициативи в енергетиката и туризма?
Колко ни струва русофобското „навеждане” на тази групичка, защото само за провала на АЕЦ „Белене” България ще бъде глобена с над 1 млрд. лв.
А колко са нематериалните щети?
Господа управляващи, разберете най-сетне, българският народ не се страхува от Русия! Българи и руси са братя по дух, вяра и история.
Аферата „Флотилия” тепърва ще се разгаря и трябва да свърши с оставки, защото военен ангажимент зад гърба на премиер и парламент си е опит за държавен преврат.
Обществото трябва ясно да бъде информирано с какви планове отиват управляващите на поредната среща на НАТО във Варшава.
Ще се повтори ли задкулисието от Уелс, 2014 г?
Тези управници утре ще получат добре платени евро-атлантически служби, но ние и нашите деца сме тук и ще плащаме за тяхното национално предателство.
Плевнелиев, Митов и Ненчев са днешното олицетворение на старата истина от историята ни: Българският воин не е губил битки, но на терена на политиката и дипломацията три пъти стигахме до национални катастрофи.

„Епицентър“

Вашият коментар