Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ПОФК "БОТЕВ"
ПЕПИНО ТИРИ
ПОДАВА ОСТАВКА

Около 20,30 часа на 4 септември във Фейсбук бе разпространена декларация на президента на ПОФК "Ботев" - Враца, в която господин Пепино Тири обявява и мотивира решението си да подаде оставка.
За нашите читатели и хилядите фенове на "Ботев"- Враца препечатваме пълния текст на декларацията на г-н Пепино Тири.

"Зов за истина"


Скъпи граждани и фенове от Враца,
В качеството си на президент на "ПОФК - БОТЕВ - ВРАЦА" СОПД се обръщам към Вас с тази официална комуникация, за да Ви обясня решението, което тази сутрин взехме заедно с моите сътрудници.
През цялата измината седмица бях в Италия по професионални дела, търсейки добри футболисти, с които да окомплектоваме целия състав в последната седмица на трансферния пазар. Подписахме договори с много интересни млади футболисти, между които е и футболистът, чиято заплата е най-високата в историята на Българския футбол. Дадох всичко от себе си и използвах всички мои контакти и връзки, за да може по някакъв начин да се развие футбола във Враца. Въпреки всичко, с голямо съжаление отбелязвам, че се е създал климат, в който е много трудно да се живее и работи.
Като начало искам да повторя за последен път това, което направих за "ПОФК- БОТЕВ-ВРАЦА" СОПД до днес, в качеството си на президент:
- Подписах договореност относно старите дългове, направени от предишното ръководство към Национална агенция по приходите, Полиция, Агенция по труда и още много други институции.
- Изплатих част от старите заплати за м. юни и м. юли на работниците в клуба, вкл. футболисти, треньори, домакин и т.н.
- Извърших строително-ремонтни дейности в работните офиси на стадион "Христо Ботев", който не е моя собственост, а на Община Враца.
- Гарантирах на всички стари работници в клуба, че се ангажирам да им предоставя по-високо качество на работа и няма да уволня никого.
Видях, че всичко това не е достатъчно, за да получа тяхното сътрудничество. Очевидно ние имаме различни навици и методи на работа от тези, с които бяха свикнали всички в клуба. Вероятно някои хора ги приемат за много тежки или грешни в тяхната собствена представа? Получихме болнични за по един месец и за мен това е много странна "аномалия", от страна на бившия изпълнителен директор, касиер-счетоводителя, главния домакин и футболиста Асен Чалъков, който за лек пътен инцидент също представи болничен лист.
Предложихме нашето сътрудничество на бившия президент на клуба Чавдар Атанасов. Той ни помоли да внесем 15 000 лв. за текущи разходи, след което ги изтегли от сметката без да ни уведоми или даде някакво обяснение.
Поискахме от бившите български футболисти да демонстрират своя професионализъм и да дадат максимума на терена за доброто на града и отбора. Предложихме им писмена договореност в присъствието на нотариус, с която да им бъдат изплатени забавени не от нас заплати за месеците юни и юли, но те отказаха това споразумение и заплашиха, че няма да излязат на терена за първия мач от футболния шампионат. Трябва да бъде ясно едно - не ние освободихме тези футболисти, както всички говорят. Ние искахме те да останат и да бъдат част от нашия проект, но тяхното желание беше различно.
Не знам дали всички граждани приемат нашата политика, но повтарям, че такова отношение е недопустимо. Не може да се създаде един качествен проект с футболисти, които имат непрофесионално и несериозно поведение и отношение.
Всеки ден срещу мен има изключително тежки журналистически нападки. Някои от медиите инсинуират, че съм нечестен, а други ме изкарват мафиот.
Вчера един журналист публикува статия, в която обвинява някои от нашите футболисти за загубените мачове до сега. Според него те са ги продавали и ние сме били информирани. Това са твърде тежки обвинения както към футболистите, така и към ръководството. Не е нормално някакъв непознат журналист да променя общественото мнение и да поставя в ситуация 20-годишно момче от нашия тим да бъде освирквано всеки мач. Така проваля кариерата му, както и бъдещето на клуба.
Пристигнах в един град в който не съм роден, който не познавам и където не зная езика. Инвестирах повече от 200 000 лв. за по-малко от четири седмици. Това стана от 05.08.2012г. - денят, в който бях избран за президент на "Ботев" Враца. Доведох екип от хора, с които работим по 12 часа на ден. Няма нито един лев неплатена сметка към търговци и фирми, с които работим. Още на първата пресконференция казах, че не съм инвеститор, нито арабски шейх или руски милиардер, който може да си позволи да харчи милиарди. Футболът е моята професия и обясних, че ще дойда във Враца да управлявам един проект, за реализацията на който е необходима подкрепата и помощта на всички. Въпреки всичко се чувствам сам. Още по-лошо - намирам, че всички са срещу мен!
Собствениците на някои ресторанти и хотели ни обвиняват, че не сме си изплатили сметките и се отнасят към нас с неуважение. Обидно е и отношението на някои граждани на Враца, които открито обвиняват генералния директор Ивайло Рачев за проблемите в "Ботев". Те обаче забравят, че благодарение на свършената от него работа отборът е записан и участва в първенството на "А" футболна група, сезон 2012 - 2013 година.
Чувствам безразличието на всички, които претендират че обичат "Ботев" и трябва да ни защитят в този момент. Не е лесно в така създадената обстановка да се продължи работата по проекта в този град.
Днес, поради всичко казано по-горе правя стъпка назад и официално подавам оставка като президент на ПОФК "Ботев"-Враца СОПД.
Оставям отбор без заеми, с по-малко разходи от преди и с окомплектован състав.
Каня всички хора, които ни критикуваха и застанаха срещу нас да намерят нов президент, който да гарантира финансова стабилност, по-светло бъдеще на този град и футболния клуб.

С уважение,
Пепино Тири

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM