Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АКНЕ

Всеки знае какво представлява акнето. Обикновено потърпевши са тийнейджърите. Повишената мастна секреция на кожата на лицето и скалпа са причина за появяването му. Много са препаратите, които се използват за лечението. Ще посоча няколко медикамента, които са с доказан лечебен ефект. На първо място това е подготвящият се лосион "Пилифортин". Съдържа хлорцид, салицилова киселина, бензоена киселина, рициново масло, витамин В6 и спирт. Лосионът намалява мастната секреция, изгаря пъпките, действа антибактериално, подобрява обменните процеси на кожата. Върху кожата на лицето се нанася с марля чрез тампониране на пъпките. Върху скалпа се нанася чрез втриване (фрикции) с марлени тампони. Цитираният лосион може да се изготви във всяка аптека, приготвяща лекарства.
Полифортинът е не само отлично терапевтично, но и превантивно сред- ство. При пъпки с бели връхчета допълнително се добавя мехлема Имекс или лосиона зинерит.
Превенцията на акнето е френският мехлем тийндерм "К". Добър лечебен ефект при всички форми на акне има анти акне лосион "Узунови". Той съдържа резорцин, салицил, танин и спирт. Нанася се чрез тампониране върху лицето. Лечебният му ефект се засилва при комбинирането му с имекс.
При акне абсолютно се забранява стискането на пъпките, особено на тези с бели връхчета. Гнойта, попаднала на здраво място, дава началото на нова пъпки. По същата причина на младежите се забранява бръсненето до ликвидирането на пъпките. При активизирано акне се забранява консумацията на сладки неща. Сладкото подхранва стафилококите, които са причинители на гнойта в младежките пъпки. Забранява се каквато и да била козметика в областта на главата.
Частна аптека "Узунови" консултира безплатно всички тийнейджъри с акне.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM