Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАГРАДИ ЗА ВРАЧАНСКИТЕ МАЖОРЕТКИ

Индивидуални награди за "най-атрактивна мажоретка" и "най-атрактивен танц" получиха Яна Николаева от мажоретния състав към Центъра за работа с деца - Враца и групата по забавен спорт "Врачански юначета" на фестивал в град Левски. Двата състава бяха поканени на Първи мажоретен фестивал, който се проведе на 2-ри юни. Организатори бяха община Левски, младежки клуб "Георги Парцалев" и спортен клуб "Киокушин" - Левски.

Над 150 мажоретки от Ловеч, Летница, Враца и Левски направиха голямо цветно шоу по улиците на града. Празникът започна с парад, след което на открита сцена, пред общината, всеки състав представи своите композиции.
Врачанските мажоретки, за които това е първо участие на фестивал, показаха два танца. "Врачанските юначета" зарадваха публиката със забавния скеч "Веселите каубои". "Гвоздеят" на програмата бе 20-минутното шоу на младежкия духов оркестър и мажоретките от Ловеч, с ръководител Тотко Рогашки. Току-що завърнали се от турне във Франция, съставите взривиха публиката с разнообразна програма от кан-кан до фолк стил.
С едноминутно мълчание, точно в 12 часа, всички присъстващи на празника почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.
От името на община Левски зам.-кметът Здравко Дафинов връчи награди и грамоти на всички участници. Отличени бяха и най-атрактивните танци - на съставите от Враца и Ловеч. Петя Чолакова - гл.експерт "Образование, култура и спорт" в общината, връчи наградите за най-атрактивна мажоретка. Приза заслужиха Яна Николаева (Враца), Василена Делева и Красияна Линова (Летница), Ралица Георгиева, Симона Руменова, Ивана Ангелова и Соня Дунева (Левски).
Кулминация на празника бе общ танц на всички състави и публиката под звуците на нашумелия хит "Ai se eu te pego".
Мажоретният състав към Център за работа с деца е най-новата формация в културната институция. Дейността на мажоретките започва през февруари 2012г. Първата им изява през публика е в началото на м. май. В момента се обучават момичета на възраст 14-16 години. Ръководители на състава са Таня Василева и Галя Василева.

Групата за забавен спорт "Врачански юначета" към Център за работа с деца е създадена през есента на 2008 година. Групата е продължение на гимнастическо дружество "Юнак", основоположник на организирания спорт в България в края на 19 век. "Врачанските юначета" представят забавни скечове, включвайки в композициите си акробатични елементи и основна гимнастика. Групата е съставена от деца от 4 до 14 години. Ръководител е Таня Василева.

Даниела Хитова  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM