Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНИ СА ПЪРВИ
В ОТБОРНОТО КЛАСИРАНЕ ПО БОРБА

Държавния лично отборен шампионат за момчета по борба класически стил се проведе през уикенда във Враца. 200 деца от 22 клуба в страната премериха сили в отделните категории.
"За нас е гордост, че Българска федерация по борба още веднъж гласува доверието си на врачанския клуб, като даде домакинството на Държавния лично отборен шампионат за момчета на нашия град. Борбата е един от най-древните спортове и един от спортовете с най-дълбоки корени във Враца.Борбата е спортът на силните, тя възпитава и закалява, укрепва тялото и волята. Пожелавам на всички треньори да продължават да изграждат здрав дух в здраво тяло, защото техните усилията не остават напразни. От врачанската школа са излезли много именити борци, някои от които са сред нас днес. Желая на врачанските момчетата да надминат успехите на своите наставници. Желая много успехи на спортистите, да победят най-добрите и най-подготвените, като се ръководят от правилата на честната игра" - каза в приветствието си Красимир Богданов.
В съдийския състав отново бяха включен врачанските рефери Илия Здравков и Ангел Петров.
Първо място в отборното класиране спечели врачанският клуб по борба класически стил "Ботев-93". Домакините от Враца взеха един златен, четири сребърни и четири бронзови медала. Единственият "златен" възпитаник на треньора Юлиян Димитров Едуард Евтимов, бе безапелационен в категорията до 42 кг. Той бе определен и за "най-техничен състезател" на шампионата. В същата категория на второ място остана Мартин Владинов, а на трето място - Михаил Велчовски от врачанския клуб. Сребърни медали завоюваха Даниел Борисов в най-леката категория до 32 кг, Цветелин Борисов /кат. 35 кг/ и Георги Тодоров /38 кг/. Бронзови отличия заслужиха Страхил Николов и Цветомир Георгиев /до 35кг/ и Мартин Иванов /до 53 кг/. Братът-близнак на Едуард Александър, след като водеше в схватка за трето място в кат. до 47 кг, падна лошо и заради полученото "комоцио", се наложи да се прекрати срещата. Той остана пети. На пето място останаха и Петър Петров и Браян Сандов, до седмото място стигна Мирослав Георгиев.
В отборното класиране "Ботев-93" събра 84 точки и се изкачи на първото място, пред следващите "Рилски спортист" - Самоков с 75 т. и "Левски"- София с 63т.

Даниела Хитова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM