Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТ КРАЯ НА ЮЛИ
ТРЪГВА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА
НА ВАЖНИ ПЪТИЩА

По инициатива на Областния управител на Враца г-жа Пепа Владимирова, народния представител Николай Коцев и Ръководството на Агенция "Пътна Инфраструктура" се състоя работна среща, която се проведе на 28.06.2011 г. в залата на Областна Администрация Враца.
Инж.Сергей Михалев, Красимир Иванов, народният представител Николай Коцев, Областният управител Пепа Владимирова, зам. областният управител Валентин Литов и директорът на Областно "Пътно управление" инж. Стефан Илиев дадоха брифинг за регионалните медии след срещата, на която се обсъди ходът на най-важните пътни проекти за областта. Тази среща е планирана преди месец от Областния управител, народните представители и Ръководния екип на АПИ.
На нея се уточни, че държавата отпуска средства, за да тръгне рехабилитацията на път Е-79 Враца -Мездра. Трасето е разделено на три участъка. Ремонтът на първия е от Митницата до "Химко" и ще започне в края на юли тази година. Той е с дължина 4.5 км. При стартирането ще се обяви и графикът за завършването на рехабилитацията. Вторият участък е от Млекокомбината до бензиностанция "Лукойл". Трасето е с дължина 2 км. Третият участък е от "Лукойл" до Митницата и е свързан с Водния цикъл. Той ще бъде изпълнен, когато под пътя бъде подменена ВиК инфраструктурата.
В края на месец март догодина ще започнат строителните дейности на пътя Монтана-Криводол-Девене-Борован. Стойността му е 12.5 млн. лева, а дължината - 19.326 км. Той ще се изпълнява по Оперативна програма "Регионално развитие"
По дългоочакваното разширение на Ботевград-Мездра сега тече ОВОС. Решението на МОСВ се чака през м. август. В средата на юли там започват задължителните археологически проучвания, а отчуждителните процедури ще приключат до първото тримесечие на следваща година. Заради скоростната жп линия Видин-София в два участъка от трасето - Новачене-гара Люти дол, тече проектиране. Пътят е с дължина 31.5 км. и е на стойност 85 млн. евро. Той се изпълнява по Оперативна програма "Транспорт". По същата програма през април-май догодина ще тръгне строителството на ІІ-рия етап от Обходния път на Враца. Той е с дължина 6.800 км. и е с определена индикативна цена 13 млн. евро. За него има съществуващи предпроучвания и влязло в сила решение на МОСВ за ОВОС. Отчуждителните процедури за пътя ще приключат до края на тази година.
До края на месец септмеври ще бъдат готови и пътищата Гложене-Мизия (1.9 км), 3-километровият участък на изхода на Враца в посока Оряхово и Борован-Бяла Слатина. До месец време след среща със Световната банка ще се вземе решение и за хода на проектите по Програма "Тразитни пътища". "Проблемът при нея е, че тя изисква съфинансиране от държавния бюджет в рамките на 45%. При положение, че в държавата няма свободни пари, всички се стремим да управляваме средствата целенасочено. Което не може да бъде изпълнено сега, се отлага за покриване от бюджета догодина. Помолихме областните управители да изготвят и внесат чрез областните дирекции "Пътно управление" таблица с приоритетните проекти на териториите им. Тези таблици са при нас и ви уверявам, че търсим всяка една възможност да ги финансираме по различни програми. За да ускори най-големия проект за Враца - Ботевград-Мездра, Агенция "Пътна инфраструктура" даде специални пълномощия на директора на ОПУ във Враца инж. Стефан Илиев. Той ще може от място да възлага малки общестени поръчки, да подпомага отчуждаването на терени и проектирането на трасето. Това го правим с цел да се ускори стартът на проекта и да се намали бюрокрацията", уточни председателят на УС на АПИ Сергей Михалев пред журналистите от региона.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM