Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

В КРИВОДОЛ ОТБЕЛЯЗАХА БОГОЯВЛЕНИЕ

На 6 януари в Криводол отбелязаха един от най-големите християнски празници Богоявление. Празникът бе организиран от Община Криводол, Народно читалище "Н. Й. Вапцаров-1924" и настоятелството при храм "Света Троица".
Велик Богоявленски водосвет и празнична света литургия отслужи в храма "Света Троица" отец Николай. След службата свещеници и миряни се отправиха на литийно шествие от храма до мястото, където се състоя ритуалът по хвърлянето на кръста - на моста в центъра на града.

Негово преосвещенство Траянополският епископ Киприян извърши водосвет и хвърли кръста във водите на река Лева. Тази година смелчаците бяха седем - Иван Младенов, Красимир Христов, Мирослав Антов, Сергей Валентинов, Ивайло Антов, Иво Филипов и Валентин Златков. Късметлията бе Ивайло Петров Антов от село Ракево, който успя да извади кръста от реката. Той получи благословията на Траянополският епископ Киприян за здраве и благополучие.
Кметът на общината Петър Данчев награди победителят в ритуала и поздрави именниците, жителите и гостите на града, като им пожела да са здрави, позитивни и изпълнени с надежда през новата година.
27-годишният Ивайло получи парична награда в размер на 120 лева. Парични награди получиха и останалите шест участници. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM