Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" - ИЗНЕСЕНО ЗАСЕДАНИЕ
НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ
ПО ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА,
ЕНЕРГЕТИКА И ТУРИЗЪМ

"За нас подкрепата на държавните институции е много важна, защото в момента работим по реализирането на проекти, които имат съществен принос за гарантирането на дългосрочното бъдеще на българската енергетика." С тези думи изпълнителният директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД Валентин Николов посрещна на 2 юли депутатите от Парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм към 41-то Народно събрание.
Председателят на Комисията Мартин Димитров заяви: "Фактът, че сме тук, не е случаен. Целта ни е да покажем на българското общество кои са наистина важните приоритети не само в енергетиката, но и за икономиката на страната." Основните акценти в изнесеното заседание бяха продължаването на срока на експлоатация на пети и шести блок и изграждането на нов ядрен енергоблок на площадката на АЕЦ "Козлодуй". В рамките на визитата парламентаристите посетиха 1000-мегаватовия шести блок, Хранилището за сухо съхранение на отработено ядрено гориво и спрените 440-мегаватови първи и втори блок. Специален интерес депутатите проявиха към възможните площадки за строителство на седми блок.
За да се включат в обсъжданията, в атомната централа пристигнаха Владимир Уручев - депутат в Европейския парламент и член на Съвета на директорите на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, Борислав Станимиров - заместник-председател на Агенцията за ядрено регулиране, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова, Димитър Куюмджиев - директор на дирекция "Сигурност на енергоснабдяването" в МИЕТ, комисарят от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Стефан Герчев, изпълнителният директор на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" Дилян Петров и др. 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM