Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Писмо от "България" 1

ЖЪЛТАТА ПОДВОДНИЦА

Чух думите Greek exit и Greek tragedy. Всъщност случващото се е трагикомедия, която няма да свърши. Сапунените сериали не свършват. Също приказките на Шехеразада в "Хиляда и една нощ". Също приказките на икономистите "Растеж, растеж, растежът е безграничен", The sky is the limit ... Но растежът е пагубен; икономистите и банкерите са вредители като плъховете.
Мохамед забранил приказките на Шехеразада, а един много умен евреин казал: Безгранични са само Вселената и човешката глупост, като в първото не съм убеден напълно.
Сега евролидерите се въртят като обран евреин. В сюитата "Картини от една изложба" от Модест Мусоргски са "Къщичката на Баба Яга", "Голямата киевска порта" и вайкащият се "Обран евреин". Къде са ми парите ...
Парите ви, дами и господа, са в жълтата подводница.
И сега, и тогава, когато с приятели слушах "Жълтата подводница", аз се пипах по джобовете и казвах: Никой да не излиза! Къде са ми цигарите? - Джимо, виж си в горното джобче, казваха приятелите и приятелките и се смееха.
Желязната лейди Маргарет Тачър каза на западноевропейските лидери в ЕС: Къде са ми парите? Искам си парите! I want my money back! Те й казаха: Бръкни си в чантата. Тя и на нейния паметник е с чанта.

Фрау Меркел каза: Никой да не излиза! Нито от ЕС, нито от еврозоната! Къде са ми парите? Гърците да си ми върнат парите!
То няма и как да излезеш нито от ЕС, нито от НАТО. Никой досега не е излизал, че да каже как, както никой не се е завърнал от оня свят. Генерал Дьо Гол не излезе от НАТО, а само от военната му структура и се надигна врява по-голяма, отколкото десетилетия по-късно, когато Франция не участва в една US простотия и за наказание US патриотите преименуваха пържените картофки French fries на Freedom fries. Помнете ми думата: СИРИЗА и Ципрас ще бъдат наказани, за да не стане волномислието им заразно.
НАТО казва, че е като тримата мускетари: Един за всички, всички за един. Но не защити Гърция, когато Турция нахлу в Кипър през 1974 г. Кипърските турци бяха 18%, турската част на Кипър стана 36.2 %. Военното унижение на Гърция я настърви да се въоръжава. Откъде пари? Лесна работа. Ще ви дадем лесен кредит. Западът вкара Гърция в Spending Spree. Екстравагантно пазаруване. Buy now pay later.
Естествен е стремежът на силно индустриализирана Германия да изнася. Какво от това, че на власт в Гърция бяха черните полковници, в Леванта сатрапи. Центрофуги за уран, невиждано далекобойни оръдия с обсег, включващ Израел, бомбоубежища, всичко, всичко.
Вселената може би се разширява, после се свива пак до размерите на яйце до следващия Big Bang. Експлозия, имплозия, експлозия, имплозия. Това аз не мога да зная, Бог не ми е дал толкова ум. Но през моя живот видях, че ЕС пулсира. Разшири се до 28 държави, а започна от яйце. Европейска общност за въглища и стомана. После BENELUX - Belgium, Netherlands, Luxembourg с официални езици френски и фламандски, Брюксел седалище и герб с лъвче, което не си седи на седалището, а се е изправило и гледа на Запад. Георги Чапкънов, който измайстори герба на България, забеляза, че лъвчето няма корона, нито каскет. Аз забелязах, че Бенелюкс не е само индустриално, а и митническо споразумение. После:
- The Inner Six (Belgium, France, West Germany, Italy, Luxembourg, Netherlands),
- The Outer Seven (Austria, Denmark, Norway, Portugal, Sweden,
Switzerland).
Европейските карикатуристи забелязаха, че "Шестте" са като шест яйца, на които хем им се иска, хем не им стиска да бъдат счупени над тигана за общ европейско-натовски омлет. Престрашиха се и влязоха в омлета.
"Външните седем" казаха: Не щем в омлета. Някои заради НАТО, някои заради общата валута, която французите искаха да се казва ЕКЮ (European currency unit), но германците не им позволиха да са толкова велики и наложиха названието "евро".
Everything Goes. Buy now pay later. Гърци, я да ви направим и една подводница и да ви я продадем, казаха немците. Вие гърците сте мореходци. Ниархос е най-крупният корабособственик в света. Одисей е най-легендарният мореплавател, той нещо правил с нимфата Калипсо, Аристотелис Онасис правил нещо с вдовстстващата президентша Джаки Кенеди, тя галено му викаше Ари. Ще ви направим подводница, дето да влиза под ледовете на полярната шапка, няма значение, че не сте полярници; мореходци сте, ще станете полярници. Buy now pay later. Германските банки ще ви дадат кредит да платите подводницата, на нас кредит да я направим. Geschaft и за вас, и нас.
Миналата седмица на шести юли беше световният ден на целувката. Аз ви разказах за отровната целувка на фрау Меркел.
We all live in a yellow submarine/ yellow submarine, yellow submarine/ And our friends are all aboard/ Many more of them live next door/ Full speed ahead, Mr. Boatswain/ Full speed it is, Sgt/ Cut the cable, Drop the cable/ Aye, aye, sir/ Captain! Captain!/ As we live a life of ease, life of ease...
Life of ease? Виж ми окото, плава ли подводница? Бедните нямат пари, богатите са в паника за парите си. Още дълго ще гледате българския филм "Мутрокрация" и европейския Idiocracy. Нахалството на Гърция мина всички граници, каза Барбара Везел, една от пропагандистките в "Дойче веле". Български политически агитатори й пригласяха папагалски. Безкрайна е човешката глупост.
ЕС беше високо индустриализирано ядро от шест, стана 28. Мина на две скорости, даже на три, изключвайки периферията. Кредиторите на Гърция са 18, ЕС привиква крайненците, по селски казано, че да станат 28 плащащите. Пулсиращи експлозии и имплозии. Понякога един за всички, всички за един, понякога те са си те, ние сме си ние. Много зачестиха пулсациите. Много начесто взе да се събира в яйце и да се разпилява в европейското пространство душната, вмирисана на евробюрократи и банкери вселена на ЕС. Политическа акселерация ли, що ли?.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM