Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БРОНЗОВИЯТ ТЕН

Всеки иска да има бронзов тен. Лятото е предпоставка за това - морето, басейна, полската работа, слънчевите бани дават възможност. Въпросът е как да придобием този тен, без да изгорим. Преди всичко в интервала между 12 и 16 ч. да не се излагаме на слънце. Постепенно да увеличаваме времето на слънчевото въздействие. Нанасянето на слънцезащитни кремове е задължително. Колкото кожата е по-бяла, толкова по-внимателни трябва да бъдем. Особено внимателни да са хората с много бемки по кожата. Наличието на интензивно червено оцветяване изисква незабавно преустановяване на печенето. То е начало на слънчево изгаряне.
Пиенето на течности е задължително. Най-добре вода, не бира и газирани напитки. Водата най-добре оводнява кожата и запазва нейния тугор. Непосредствено след излизане от водния басейн става най-бързо кожно изгаряне.
Бронзовият загар се дължи на меланина. Той се съдържа в специални структури наречени меланоцити. Слънчевите лъчи го активизират и спомагат меланина да се натрупа в кожата. Какаовото масло е фактор, спомагащ за натрупване на меланин. Получава се равномерен бронзов загар, без изгаряне. Това се получава като преди излагане на слънце натрием обилно тялото с парченца какаово масло. Аналогичен ефект се получава и с използване на мехлема с омега киселини. Той съдържа ланолин, вазелин, варова вода (недестилирана!), витамини А, Д и Е и 316 и 9 омега киселини. Мехлемът оводнява кожата и засилва обменните процеси в нея. Същевременно стимулира меланоцитите, за натрупване на повече меланин. Този мехлем действа ползотворно при суха кожа и атопичен дерматит. Някои жени дори го използват като крем за лице. Може да се използва при бебета и деца със суха кожа. Мехлемът се приготвя. Съхранява се в хладилник.
Всеки интересуващ се може да получи по-подробна информация на тел. 092/ 62-05-49.

Иван УЗУНОВ,
Социален клиничен магистър-фармацевт


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM