Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПОДОБРЯВА СЕ КУЛТУРНИЯ ОБМЕН

Танцовият ансамбъл "Хемус" представи достойно община Враца на провелия се в гр. Кичево, Република Македония Пети международен фолклорен фестивал. Празникът на фолклорното изкуство се състоя от 4 до 8 юли. В побратимения на Враца град пристигнаха формации от Македония, Полша, Сърбия, Украина, Хърватия и България.
Извън програмата на фестивала официалната делегация от Враца, водена от зам.-кмета Красимир Богданов, проведе няколко работни срещи. Първата бе с кмета на община Кичево Благоя Деспотоски.

По време на разговорите бе проявен интерес към дейността на циментовия завод "Холсим" в с. Бели извор. Кметът Деспотоски поиска делова среща с ръководителя на предприятието. За първи път бе договорено участие на художници от Враца в традиционния местен симпозиум по изобразително изкуство. Като част от културния обмен между двете побратимени общини се предвижда младежки аматьорски театър от Кичево да бъде поканен за участие в Международния младежки театрален фестивал "Време", чието поредно издание във Враца е догодина. От двете страни бе проявен интерес към туристически обекти във Враца и Кичево и възможностите за партньорство в двата региона.

Даниела Хитова

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM