Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

РАЗМИСЛИ ПРЕД НАБЛИЖАВАЩИТЕ ИЗБОРИ

Няколко месеца остават до изборите. Партиите отново ще бъдат водещи, както във всички избори до сега. Преференциалният момент е вече нещо ново, от което избирателите могат да се възползват. Преференция значи да изберем от партийната листа личност, която заслужава. Личност неопетнена, с максимум човешки добродетели. Личност - обществено значима и добре известна не само на електората на съответната партия, но и на обществото. Личност с добре аргументирана позиция, която отстоява. Личност, която кореспондира с хората, умее да ги изслушва и защитава техните интереси. Не на последно място - да притежава висок професионализъм, да бъде в крак с новостите, които животът изисква и да се стреми практически да ги осъществява. Личност уравновесена, умееща да контактува с младите и да ги предразполага към каузата, наречена "местна община".
Малко са хората с посочените качества, които ще намерят място в партийните листи. Не е задължително те да бъдат членове на дадената партия. Може да не са партийни фигури, а да бъдат поканени в партийните листи. Няколко такива личности, преференциално подбрани, със сигурност ще променят партийните становища, а от там и дейността на местните парламенти. Поне ще се направи опит да се игнорират острите политически моменти при вземането на решения. Така партийното статукво ще бъде променено на местно ниво в полза на гражданското общество. Това ще бъде стъпка и към национални промени в тази насока.
Преференциално подбраните личности сами поемат отговорност за гласуваните решения, докато тази отговорност при партиите се размива. Дано поне преференциалното гласуване в местните листи най-после си пробие път. Това ще бъде своего рода реформа в местното управление.

Иван УЗУНОВ,
независим общински съветник


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM