Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРИСТИГА НА 1 ЮНИ ВЪВ ВРАЦА

Президентът на България Росен Плевнелиев ще участва в митинга-заря на 1 юни във Враца. Това обяви кметът инж. Николай Иванов. Плевнелиев е приел поканата за лично участие в Ботевите дни, които за четвърта година се провеждат под неговия патронаж. "В сряда - 27 май - започват най-значимите дни за Враца в годината. Каня нашите съграждани на всички мероприятия, свързани с Ботевите дни. Официалното им откриване е в 10 ч. на 27 май на площад "Христо Ботев". Традиционно в този ден ще изпратим и участниците в похода "Козлодуй - Околчица".
Освен традиционните прояви в културния календар на второюнските тържества са включени и нови събития. Това са фотодокументалната изложба "Ботевият път от Козлодуй до Околчица" на Държавния архив във Враца, велопоходът "По пътя на Ботевата чета", пешеходният преход до лобното място на знаменосеца Куруто на връх Милин камък и до лобното място на Давид Тодоров. Тази година за голям концерт са поканени оперната прима Еделина Кънева и Орлин Горанов, които ще пеят на 28 май в 18.30 ч. в градската концертна зала. Продължава добрата традиция на вечерните концерти - те ще са всяка вечер от 27 май до 31 май на открита сцена пред сградата на Общината. Сред гостите, които ще имат свои концерти там, са "Петте сезона" и Стефан Диомов, Трио "Гранди" и Борис Солтарийски. За първи път на 30 и 31 май и на 1 юни в града ще има изложба-базар на открито на врачански художници. Творбите им ще бъдат подредени в пространството между Сувенирната палата и паметника на Васил Левски.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM