Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДО БАЛА ВСЕ ОЩЕ ИМА ВРЕМЕ

Абитуриентските балове наближават. Всеки абитуриент иска да бъде най красивия, най впечатляващият. Особено това важи за девойките. Красотата е в младостта, интелекта, поведението. Важни са роклята (костюма), прическата и идеалното лице. Ами това акне, как да бъде овладяно. Затова има все още достатъчно време. Пъпките - в никакъв случай да не се стискат. Гнойта от изстисканата пъпка, попадайки на здрав участък, дава нова такава. Сладкото да се преустанови - имам предвид производствената захар. Последната подхранва стафилококите, които са източник на гнойна секреция. Плодовата захар няма това действие. Козметиката често алергизира кожата и активира акнето. Младежите да не се бръснат, докато пъпките не бъдат овладени. Самобръсначката създава условия за разпространение на акнето.
Много са готовите лосиони, използвани за лечение на акне. Те не винаги се оказват достатъчно ефективни. Приготвящ се лусион 100-процентово ликвидират пъпките. Съдържа хлорнитромицин, салицил, резорцин, танин и спирт. Хлорнитромицинът унищожава напълно стафилококите. Салицилът и резорцинът излющват пъпката. Танинът ограничава възпалителния процес. Спиртът спомага цитираните субстанции да проникнат в дълбочина на кожата. Съставът не е стандартен. Състоянието на акнето обуславя количеството на субстанциите. Преди да се прилага, лосионът енергично се разклаща. Нанася се чрез тампониране с марля на пъпката. Колкото пъпката е на по широка основа, толкова по дълго се задържа тампона. При необходимост се включват и готовите препарати имекс и зинерит. Последните без лосиона са неефективни. Приготвящият се лосион премахва и черните точки.
До бала има време абитуриентите да бъдат в унисон с изискания тоалет.

Иван УЗУНОВ
социален клиничен
магистър-фармацевт


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM