Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТСТРАНЕНА Е АВАРИЯТА
ВЪВ ВОДОПОДАВАНЕТО НА ТИШЕВИЦА,
ГОРНО ПЕЩЕНЕ И ВИРОВСКО

Три бяха основните теми, обсъдени на традиционния Ден на кмета. Кметовете от населените места от община Враца разискваха състоянието и охраната на водоемите, проблеми, свързани с електроснабдяването и мерките, които са взети по опазването на земеделската продукция от кражби и пожари.
От кметовете на Тишевица, Горно Пещене и Вировско бе поставен и въпроса за продължаващия почти седмица воден режим, причинен от авария по водопровода. Кметът на общината инж. Николай Иванов изрази готовност, при необходимост, трите села да се снабдяват с минерална вода. До такова решение обаче не се стигна. Управителят на "В и К" инж. Ангел Престойски, в разговор с кмета на Враца увери, че авариите вече са отстранени и водоподаването е възстановено.
Кметовете заявиха също, че не навсякъде е направена профилактика на електропреносната мрежа. Представителят на "ЧЕЗ" Румен Тодоров каза, че на някои места профилактиката вече е извършена, а за другите ще бъде изготвен график и до два месеца клоните по трасето ще бъдат изрязани.
На срещата стана ясно, че на водоемите в региона са поставени табели, които да предупреждават те да не бъдат използвани за къпане.
В почти всички села има създадени доброволчески групи, които да се събират при гасене на пожари. Кметовете обаче бяха единодушни, че те съществуват само на хартия и на тези хора не може да се разчита, когато се наложи. Взето бе решение да се търси финансиране на доброволческите групи, което би мотивирало хората. Заплащането ще е само за периода, в който реално участват в гасенето на пожарите. Има законова възможност това да става чрез междуведомствената комисия по бедствия и аварии към МС. От същата комисия може да се поиска и еднократна помощ за оборудването на бригадите и закупуването на облекло за тях.
Опазването на селскотопанската продукция от пожари е изцяло в ръцете на арендаторите, единодушни бяха кметовете. 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM