Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"СВЕТЪТ В МЕН"

      
      
      

Малък е нашият град, но пълен с таланти. А талантите не бива да се скриват. Затова Регионалната библиотека отново даде творчески старт на млад автор като изложи картините на изключително талантливата художничка Камелия Велкова в поредната "Първа самостоятелна изложба".
Тя е родена във Враца. От най-ранна детска възраст, през основното си образование та до университета в Благоевград, следва мечата си да се назове "завършена" художничка. Със свои творби участва в регионални и национални сборни изложби. Печели Първа награда за млади стилисти в Националния конкурс за младежка мода в Несебър. Отново Първа награда получава в Регионалния врачански конкурс "Жълтото е модерно". След приключване на висшето си образование се връща тук, в родния град, за да продължи да твори.
Вдъхновява я природата, в нея вижда невидимите знаци и малките чудеса. Те са лабиринтът от възможните вероятности, които пресъздава на платното. Обича да разказва нарисувани приказки. В тях играе с цветовете, с топлото и студеното, с черното и бялото, с деня и нощта, с планината и равнината. Доминиращи обаче са светлината и позитивизмът, които присъстват почти във всяка нейна творба.
Стилистиката и е насочена към експресионистичния изказ. Пейзажите, животните и хората рисува като сбор от усещания. Със своя особен авторски поглед тя сътворява свят, понякога сложен и като емоция, и като осмисляне. Творбите и са многопластови - на движението, на ритъма, на разгръщането на цвета.
Серията очи пък рисува с много отблясъци и светлинни рефлекси, доловила е израза, състоянието на лицата.
Обича да мечтае, да слуша древно индийска и тибетска музика. Музиката разтваря Космоса в сърцето и. Казва, че личността и е меланхолична. Емоционална и чувствителна, тя не може да крие чувствата навътре в себе си и чрез тайнството на рисуването твори мигове. Живописта и е взаимодействие между два свята - светът вътре в нея и светът извън нея.
В експозицията са показани 71 творби. Направени са със смесена техника, маслени бои и акварел. Изложбата ще остане в библиотеката най-малко две седмици.

Лидия Георгиева
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM