Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ШЕСТ ПАРТИИ С ШАНС ЗА ПАРЛАМЕНТА

Проучването е на социологическата агенция "Медиана" на Кольо Колев, направено от 3 до 7 февруари сред 1008 пълнолетни българи. На въпрос "Ако днес, сега, имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували?", 24,8% от гражданите посочват БСП (Коалиция за България), 19,3% - ГЕРБ, 9,5% - ДПС. За "България без цензура" биха гласували 7,1% от гражданите, а за Реформаторския блок - 6,4%. Националният фронт за спасение на България на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов събира 3,3% избиратели, ако изборите се провеждат сега.
Водачът на АБВ Георги Първанов привлича много симпатии от страна на "чуждите" - избиратели на ГЕРБ и Реформаторския блок и други опозиционни формации. Потенциалните избиратели на неговата формация обаче са почти изцяло (80%) бивши избиратели на БСП.
Двете основни политически сили - БСП и ГЕРБ, покачват процентите на потенциалните си избиратели. Разликата помежду им се запазва в рамките на регистрираната през ноември (5.5%), показват данните на социолозите.
Значително нараства електоралния потенциал на "България без цензура". Основни "донори" на формацията са ГЕРБ и "Атака.

"Плах оптимизъм", една трета искат оставката на правителството

Доверието към правителството на Пламен Орешарски се е покачило с 6% в рамките на два месеца, а разочарованието е спаднало с 2%. Затова няма и доминираща обществена нагласа за искане на оставката на правителството. Такава искат една трета от избирателите (34%), а желаещите то да бъде оставено да работи са 45%,.
Като цяло въпросът за властта - оставка или продължаване на мандата, се прехвърля върху евроизборите. Огромна част от анкетираните ги оценяват като много важни (32%); значителна част от хората заявяват желание да гласуват на тях (43% заявяват, че категорично ще отидат да гласуват).


 


 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM