Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНСКА ФИРМА
С ПРИЗ ЗА НОВАТОРСТВО "МИТО ОРОЗОВ"

      
      
      

Приз за новаторство, инудстриален подем и социална отговорност "Мито Орозов" бе присъден за първи път във Враца. Призът бе даден на врачанската фирма за електронни елементи "Ромтех 3 S". Наградата бе връчена от Търговско-промишлената палата, а я получи младият инженер Димитър Варганов. "Щастлив и горд съм да получа тази награда. Чувствам се последовател на Мито Орозов" - каза Варганов. Поводът бе 130-ата годишнина от основаването на първата в България фабрика за файтони "Мито Орозов" и 90 години от трагичната гибел на основателя й. Илияна Филипова - директор на ТПП - Враца поясни, че призът е присъден от тях, защото видният врачанин Мито Орозов е учредител на Софийската индустриална камара, чийто правоприемник са днешните търговско-промишлени палати. Наградата пък е, за да не се изгуби, а напротив - да се подклажда сред врачани духът на предприемачеството, носен от видния врачанин Мито Орозов.
Честването, организирано от Община Враца и Регионалния исторически музей, се състоя в залата с файтоните на Мито Орозов в Етнографско-възрожденския комплекс. На тържеството присъстваха много гости и роднини на Орозов. Ива Орозова направи дарение на музея - оригиналните клишета на рекламните брошури на коларницата, пазени 100 години. Те ще станат част от експозицията, посветена на Мито Орозов. Любими песни на врачанина звучаха в изпълнение на хор "Орфей". В негова памет Анатоли Копчев изсвири няколко стари градски песни на хармоника, на каквато е свирел и видният предприемач.

 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM