03.02.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

УЧЕНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ТВОРЧЕСТВОТО НА КРУМ ПАНОВ

Ученици от Врачанските училища се запознаха с творчеството на Крум Панов и ще създадоха свои копия на творбите от големия художник. Събитието се състоя на 12.04.2016 г. в Малка зала на ХГ „Иван Фунев“ при РИМ – Враца, като част от Патриотичната програма.
Христо Божков – завеждащ отдел „Художествена галерия“ в музея, запозна младите художници с живота и творчеството на Крум Панов. Той припомни за заслугите му към популяризиране на изобразителното изкуството във Враца и Северозападна България.

Народният представител Красимир Богданов изрази задоволство от огромното желание, с което децата се включват в изявите на Патриотичната програма. Той поздрави младите художници с възможността да се докоснат до изкуството на Крум Панов и темите засягащи природата, социалните и битовите сюжети от родния край. „Целта на нашата програма е, не само да ви даде още една възможност за творческа изява и представяне пред по-широка публика, но и познаването на достиженията на културния живот на Враца и неговите най-ярки представители, с които можете да се гордеете и да подражавате на техния пример“, обърна се към учениците Богданов.

Вашият коментар