03.02.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

„БОТЕВ 2012“ НЕЗАСЛУЖЕНО ЗАГУБИ ПЛЕЙОФА ОТ „ОЛД ТАЙМЪРС“

Много силен мач изиграха баскетболистите на Христо Цветков във втората плейофна среща срещу „Олд таймърс“. След като загубиха преди седмица първия мач срещу двукратните вицешампиони на НАЛБ след равностойна игра, тази неделя „ботевци“ излязоха за задължителна победа, за да избегнат двубоите за спасяване от изпадане във втората дивизия на НАЛБ.
Мачът в неделя започна равностойно и след първата четвъртина вице-шампионите водеха с 16-12. Във втората четвърт „ботевци“ се активизираха и на полувремето водеха с 38-29 точки. Въпреки, че „Олд таймърс“ взеха третата четвърт с 17-35, „Ботев 2012“ все още водеше с 55-54 точки преди последните 10 минути от срещата.
Последната четвърт беше много оспорвана, като „Ботев 2012“ водеше през повечето време и показа добра игра и тактическа зрялост.
В последната минута на срещата, при разлика от една точка в полза на „Ботев 2012“, необяснимо за зрителите единият от съдиите на НАБЛ отсъди фал в нападение за „Олд таймърс“, при положение че всички в залата, както и хората, които гледаха срещата в youtube.com, където въпреки отвратителното качество на видеото на НАЛБ се видя, че защитникът на „Олд таймърс“ се движеше при сблъсъка с нападателя на „ботевци“. След бурната реакция на щаба на врачани беше отсъдено и техническо нарушение срещу тях. Така иначе амбициозния екип на НАЛБ доказа, че или тенденциозно „поряза“ ентусиастите от Враца, които всяка седмица пътуват до София на собствени разноски за да практикуват любимата игра, или „награждаваните“ напоследък за какво ли не организатори на аматьорската лига на България доказаха, че заслужават името си и няма да станат нищо повече от Аматьори.
Мачът завърши 84-87 точки за „Олд Таймърс“ и Аматьорската лига срещу „Ботев 2012“.
Най-много точки за „Ботев 2012“ – по 22, записаха капитана Христо Цеков и Цветан Георгиев, следвани от Гълъбин Казалджиев – 14, и Анатоли Стоянов – 13.
След загубата в неделя, „Ботев 2012“ ще играе в група от 9 до 12 място, където се играят по един мач всеки срещу всеки. Запазват се резултатите от редовния сезон между отборите. След този турнир класирания на последното 12 място изпада директно във втора дивизия, а 9-ти, 10-ти и 11-ти играят бараж срещу 2-ри, 3-ти и 4-ти от втора дивизия след края на техните плейофи.

Стоян Стоянов

Вашият коментар