19.04.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2017

  • Шкода Карок за пръв път може да се види в България. Компактният SUV, чийто кабелен комплект се произвежда в SEBN в Мездра, се радва на голям интерес на изложението. В Мездра се прави и част от оборудването на Шкода Октавия, която с новия си фейслифт също привлича вниманието на зрителите.

23-тото издание на  Автомобилен салон София 2017 отвори врати в Интер Експо Център в София.

Престижното събитие се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и е част от официалния календар на Международната организация на производителите на автомобили (OICA). То ще продължи от 14 до 22 октомври.

„В годините изложението мина през много и различни етапи. В днешно време автомобилът се променя бързо. В бъдещите 5 години автомобилната индустрия и автомобилите като цяло  ще се променят по-бързо, отколкото през миналите 30. Изложението и новостите по щандовете на изложителите са ясен знак за това. Автомобилният салон е чудесно място, където всеки може да сравни марките, продуктите и фирмите, които управляват тази дейности в България,“ сподели  по време на откриването Александър Миланов, председател на ААП.

Фирмите изложители тази година надхвърлят 65, като освен вносители на автомобили в „Интер Експо Център“ присъстват производители и търговци на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари, охранителни системи, аудио системи, а също така лизингови компании, банки, застрахователи и др.

Юбилейното издание на Автомобилен салон 2017 посреща българската публика с хитови технологии и топ модели на световни марки леки автомобили. Забележителното в тазгодишното издание е огромната разгъната площ от над  14 000 кв.м. и над 70 премиери и автомобилни новости.

Вашият коментар