03.02.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Bugatti Chiron и бивш Ф1 пилот поставиха нов световен рекорд (видео)

Бившият Ф1 пилот на Уилямс и Макларън Хуан Пабло Монтоя е новият горд собственик на световния рекорд за най-бързо ускорение от 0 до 400 км/ч и обратно заедно с летящия Bugatti Chiron. Легендарният автомобилен модел, чийто 8-литров двигател с 4 турбокомпресора и 16 цилиндъра развива чудовищна максимална мощност от 1 479 кс, и колумбиецът счупиха предишния рекорд с лекота.

Монтоя, който е огромен фен на Bugatti, заяви, че се е чувствал толкова сигурен в хиперколата, че дори не е имал нужда да носи каска.

Новият рекорд е 41.96 секунди, като достигането на 400 км/ч отнема 32.6 секунди и 2.6 километра, а връщането до спряло положение само 9.3 секунди и 491 метра.

„Даде ми чувство на сигурност и надеждност, бях напълно спокоен и наистина се забавлявах през двата ми дни с тази кола. Беше невероятно приятно да видя, че подготовката за рекорда не бе толкова сложна, колкото тези във Формула 1“, сподели Монтоя, който към момента е пилот в американските серии Индикар.

Всеки друг, който би искал да се опита да се приближи до рекорда на Монтоя с Bugatti Chiron, трябва да се изръси със солидните 2.7 милиона долара за автомобила.

 

Вашият коментар