19.04.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

С е д м и ц а т а

Лондонската полиция забрани на британския министър на външните работи Борис Джонсън да кара велосипед. Превръщал се в лесна мишена за терористи.
Още като кмет на Лондон Борис Джонсън ходеше на работа с велосипед. Де да можеше нашата полиция да варди „големците ни“ от такива „работи“, ама не може!… По повод на Тази новина стана повод в интернет да рdзказват следния „най-кратък български виц: Двама български министри се срещнали сутринта в трамвая отивайки на работа.“
Турският вестник „Милиет“ писа : „С подкрепата на ДОСТ Цачева ще спечели на първи тур!“ В статията се посочва, че въпреки „ограничения си кадрови ресурс партията работи усилено, провеждайки активна кампания с избирателите си в България и най-вече с 500 000 избиратели в Турция“. Вестникът манипулира читателите си за „политическата тежест“ на ДОСТ, която на практика е твърде скромна. От текста на статията става ясно, че „Цецка Цачева е кандидат на ДОСТ“! „ДОСТ работи неуморно, за да представи своя кандидат само за 15 дни пред цяла Турция, писа в. „Милиет“.
Закриването на Ботев път е шокираща приумица на днешните врачански управници. „Каменов обоснова решението за закриване с тежкото финансово състояние на общината“. Със същото бе „обосновано“ решението да не се подкрепи издаването на литературно-художествения алманах „Околчица“, да не се връчат Международната Ботевска награда и Националната Ботевска награда през 2016 г. Но седмици преди Ботеви дни 2016 „тежкото финансово състояние на общината“ не попречи да бъдат вдигнати едни  и без това добри заплати на общински началници…
Инак Враца се бие в гърдите – Градът на Ботевата слава!
Мина и първия тур на президентските избори.
При обработени 46.23% от протоколите РИК отрежда във Враца на генерал Румен Радев първа позиция – 15 069 гласа, или 31.61% , след него е Красимир Каракачанов – 9798 гласа или 20.55%. ГЕРБ е трета политическа сила във Враца – за Цецка Цачева са гласували са гласували 9 448 души или 19.82%.
Резултатите от страната отредиха първо място на Румен Радев , второ на Цецка Цачева. В идващата неделя двамата ще се явят на балотаж.
Премиерът Бойко Борисов пък заяви, че ако Цецка Цачева загуби на балотажа, той ще подаде оставка.
И те така.

Вашият коментар