05.12.2022

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

РАДАН КЪНЕВ ИЗДИГА ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ! ПРЕЗИДЕНТЪТ ЯДОСАН: ТОВА Е НЕДОСТОЙНА ИНТРИГА!

Росен Плевнелиев

  • В момента доверието към държавния глава е 7%

Всички политически сили, които заявяват проевропейска ориентация, да се обединят и да подкрепят кандидатурата на сегашния държавен глава като „независим кандидат“, поиска Кънев. „Поведението на Радан Кънев е недостойно“, отвърна презид

Нова грозна интрига забърка лидерът на ДСБ Радан Кънев, този път намесвайки името на държавния глава

ДСБ ще търси обединение на десни партии с цел издигането на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат, обяви водачът на тъмносините, след заседание на ръководството на ДСБ. И добави: Всички политически сили, които заявяват проевропейска ориентация, да се обединят и да подкрепят кандидатурата на сегашния държавен глава като „независим кандидат и гарант за геополитическите приоритети на България“.

Шокиращата новина обходи като мълния медиите. От думите на Радан Кънев не стана ясно дали е говорено с президента по този въпрос. Два часа по-късно дойде и реакцията на държавния глава, която се оказа досна гневна.

„Няма нищо вярно в новината, че ДСБ ще ме подкрепи и издигне за втори мандат, заяви Плевнелиев пред пред „24 часа“. Нещо повече – Росен Плевнелиев окачестви поведението на Радан Кънев като недостойно. Той вижда в дъното на тази интрига „старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов“.

Малко по-късно прессекретариатът на държавния глава разпространи официално становище, в което се казва: „Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на Политическа партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава. Разпространеното днес изявление на ръководството на една политическа партия не е съгласувано с него“.

Поведението на Радан Кънев е необяснимо, след като е известно, че настоящият президент не влиза в сметките на ГЕРБ за втори мандат. Отдавна се знае, че САЩ натискат Борисов да го издигне повторно, но партията на Генерала не иска и да чуе за нов мандат на Плевнелиев. Герберите са му гневни заради думите му, казани през януари, че той сам си е спечелил поста, защото имал на изборите повече от милион и половина избиратеи, а пък ГЕРБ само един милион. Освен това, всички социологически изследвания в момента показват рекорден срив в доверието към сегашния държавен глава – Плевнелиев се радва на едва :7% одобрение!

Епицентър.бг

Вашият коментар