19.04.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

В а с и л П е т е в и а д а

БАНДАТА НА БАЦЕ
Още в самото начало дебело искам да подчертая, че заигравката с популярния американски филм в заглавието не означава, че Деса Атанасова или пък Лена Бориславова са в ролята на Джулия Робъртс. Нито Цайса от Дулово, нито Спринцовката от Харвард биха могли да изпълняват въпросната роля. По обективни причини – в Гугъл има техни снимки.
Но! Тук идеята е за бандата, а не за танцьорките. Щото през Бандата на Баце през годините мина куцо и сакато – СИК, ВИС, ВиК, Фидосова, Цецо Анцуга, Газпром, Авиоотряд 28, Лъчо Мозъка, стадо глигани, 1256 шаврантии, 3 дрона, 200 000 тона кокаин, 3 000 000 невалидни бюлетини, 4 журналистки на преклонна възраст и 5 литра лубрикант, без да броим Тома Биков.
Днес от своя страна пък Бандата на Баце е доста оредяла. Хората му все още получават по някой лев и „морална подкрепа” от чужбина, ама мен, ако питате, никой вече не се интересува особено от Тигърът от Банкя.
Тук ми хрумва, че Бойко не трябва да бъде арестуван. Бойко трябва да бъде пратен в зоопарк. За да го показват на децата и да го хранят със солети. И Джелибон.
Бандата на Баце! Ех, каква славна група беше! От Ливан, през ОАЕ, от Москва до Брюксел, от Вашингтон до Банкя! А сега към ОПГ-то се присъединиха още и един безработен пицар от Торонто, придружаван от хасковската си приятелка – травестит.
Не ме чувайте погрешно – аз умирам за травестити! Луд съм по тях! Трети телевизор вече сменям, че все са им малки екраните за тЕлото на тоя ходещ финансов разкош. Говоря за леля ви Асена! Тази емблематична полит-порно звезда!
И като се сетя само, че именно тея двама мошеници обещават на Баце да го изперат с ARIEL, ми идва буквално да припадна от смях!
Ех, Баце! На „двоен вход” те врътнаха, бе, Баце! Нищо, че ти още си мислиш, че шлиферът има същите функции като имунитет.
Нищо не остана от славната ти легенда, Баце! Маркучът ти окъся, а асфалтът ти се разпука. Остана единствено един озверял от страх и безсилие дядка, който все още си мисли, че житейският му път през Кавала няма да мине през Драма. Ще мине, Баце, ще мине. Баш през центъра на Драма ще мине! Believe me! Аз съм новата Алена.
Горкият, Баце. Останали са му едва един – двама доктори, които да му мерят кръвното на менискуса. Всичко останало е abroad!
Е, има си и един Томислав Дончев, ама те тея от Габрово са основно шегаджии, така че аз не бих го броил Дончев за Вале.
Всъщност, добре, че бяха амфетаминовите скейтбордисти, та най-накрая Баце да вкара в бандата си малко свежа кръв. Друго си е накрая в субтитрите да пише – в ролята на олигофрените: Киро Цикъла, Наско Дългия, Ицо Умния и Мата Хари, разбира се. By the way, аз съм убеден, че Мата Хари е Асена Василева. Вие се смейте, колко си щете! Аз съм си сигурен и това е!
Абе, трагедия. С една дума. Такава хубава банда беше, а за 20 години стана на нищо! Или както казва един французин, две страни могат да се обичат само ако се намират на едно и също ниво на моралната плоскост. Така, както са Баце и кончето Киро – двама мошеници пред вратата на мазето, а мазето – празно, бате.
И съвсем накрая: „Желанията, направени в тъмнината, имат последствия и Господарят на злото ще поиска възмездие за тях” е казал другарят С. Джей – Джоунс.
Не подценявайте последните думи. Фенове. На бандата. На Баце.

ЗА ДЖУДЖЕТАТА И ХОРАТА

Посветено на ген. Наско – най-малкият разузнавач в света!

Първо е много важно да знаете, че в живота на едно джудже дори и най-малката тревичка може да скрие слънцето. И да настъпи мрак. А джуджетата много се плашат от тъмното, като именно затова доста често са зли. Защото страхливите същества обикновено са зли същества.
Второто, което трябва да знаете, е, че в живота на едно джудже единствено размерът има значение. Размерът на амбицията, размерът на бюрото, размерът на обувчиците, размерът на глупостта, но и размерът на простотията също.
Джуджетата в тоя живот обикновено тичат, докато вие пиете кафе, например.
Джуджетата винаги са задъхани, защото дробчетата им са малки, а сърчицето – също.
(В джунглите на Боливия някои напреднали учени вече са правили сърдечни трансплантации, присаждайки сърце на дребен плъх на джудже. Джуджето, by the way, още е живо, само дето очните му ябълки малко стърчат.)
Джуджетата си приличат с малките деца по две черти – и двата вида са дребни и умрат да си показват магариите! Особено пред публика. Особено пред БНТ, и БТВ, и пред всички камери.
Джуджетата не харесват други джуджета.
Джуджетата не харесват и високи хора. Джуджетата по природа не харесват никой. Джуджетата дори себе си не харесват. Харесват само шапки с пискюли.
Джуджетата цял живот бленуват за власт. И за разплата. С природа. Със съдбата. И с всичко останало.
Джуджетата не са малоценни. Безценни са. Защото можеш да си ги носиш в портфейла, докато те ти диктуват правилата на живота със своя дразнещо писклив глас.
И не на последно място, помнете: джуджетата нямат комплекси. Защото са прост организъм – две епруветки злоба, кило абсурдна амбиция и шепичка душа. Душата на джудже.
Тъжно е да си джудже. Толкова време, толкова енергия, толкова усилия, стрес, нерви, злоба, планове, а накрая – к`во? Микрофонът не работил, а котката те препикала.
Тъжно е да си джудже. Но със сигурност не е случайно!

 

Конкурентна среда

****

Знаете ли какво се нарича “конкурентна среда”? Това е когато Кирил Петков и Бойко Борисов си мерят лъжите.

И в този ред на мисли искам да кажа, че тея двамата са си един за друг – мошеници от селски тип, но с глобални претенции!

Срам за България! Невиждан срам за България.

Що се отнася до лицето Божанков, то на него бих казал нещо съвсем кратко – ти си един горнооряховски педал с папийонка, скъпи Божанков. Педал от колелото на вселенската простота. Кой те хване – той те върти! Нищо друго не си ти, освен велосипед под наем. Но, моля те, ти не ми се обиждай! Няма нищо лошо да си педал, особено ако човек изглежда като теб. Последното, между другото, го каза твоят авер Манол Пейков, сещаш ли се?! Оня с палатката, космите и орангутанската харизма.

Просто не мога да проумея как всички, които до вчера плюеха по Борисов, днес са му първи бодигарди. И верни морални защитници.

Такова дъно, такъв безкрай… Ицо Хазарта е новият Сталийски, а Лена скоро ще си сложи цици и ще се прекръсти на Лепа. За да забавлява боса. На ливада в Банкя.

И като стана дума за Хазарта, преди малко този палячо откровено ме разсмя – бил се заблудил за Радев, но пък бил открил Борисов! Бахти палячото!

 

Васи Пeтев

Afera.bg

 

Вашият коментар