26.05.2022

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Републиканският конгресмен Клаудия Тени ни заплашва със санкции!

Републиканският конгресмен Клаудия Тени ни заплашва със санкции. „Налагането на санкции на България заради наложеното от нея вето върху започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз е възможен вариант, особено ако София не промени позицията си” –заявява тя в интервю за македонската редакция на „Гласът на Америка“ .
„Не съм сигурна дали санкциите в момента са подходящи, но те биха могли да бъдат. Това е нещо много ефективно, особено ако те продължават да създават пречки и да излъчват негативизъм спрямо Северна Македония и Албания“.
Много интересно защо САЩ иска да „управлява“кой и как да става чен на Европейския съюз, че и да налага санкции на държави, употребили законното си право да казват „да“ или „не“ на готовността на определен кандидат за членство.
Републиканският конгресмен Клаудия Тени като съюзник ли ни казва това, или като жандарм.
Тени коментира и темата с ОМО „Илинден“, която се обявява за политически представител на македонското малцинство: „Не одобряваме поведението на българското правителство и смятаме, че то трябва да понесе своята отговорност. Важно е то да се погрижи за това всички малцинства да бъдат третирани уважително“.
Какво я интересува категоричността на българската Конституция по въпроса.
Министър-председатеят Кирил Петков заяви, че с никого не е обсъждал темата за македонско малцинство у нас, тъй като такава тема за българското правителство не съществува.

Вашият коментар