28.02.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Русия отхвърли обвиненията на САЩ: „Не търсим повод за нахлуване в Украйна, не искаме война!“

: „Не търсим повод за нахлуване в Украйна, не искаме война!“ -заявиха от
руското посолство във Вашингтон
Дипломатите отбелязват, че Русия е против войната и за дипломатическо решение на всички международни проблеми.
Позицията им идва след изявлението на прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, че Русия планира провокации в Украйна, „за да може да изфабрикува претекст за инвазия“.

„Взехме под внимание изявленията, направени от прессекретарите на Белия дом и Пентагона по време на брифинги на 14 януари относно предполагаемата подготовка от Русия и търсене на претекст за нахлуване в Украйна. Представители на администрацията вече подробно описват сценариите на подобни провокации, посочвайки датите на евентуалното начало на „операциите“. Както обикновено, няма доказателства.
Повтаря се един и същ сценарий: хвърля се сензация, която след това, многократно повторена от пресата, се превръща във водеща новина.
Бихме искали да предупредим колегите ни за тези авантюри. Заявяваме още веднъж: обвиненията срещу нас, които не спират в САЩ (както на официално ниво, така и в медиите), са неоснователни и не могат да имат никакви потвърждение.
Русия е против войната и за „дипломатическо решение на всички международни проблеми“.
„Настоятелно призоваваме Съединените щати да работят по същество, за да гарантират гаранции за сигурност въз основа на проектодоговорите, предложени от руската страна“.

 

Вашият коментар