Нинова: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ под каквато и да е форма

Нинова: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ под каквато и да е форма

Политика 0 Comment 18

 

Основната задача бе да разбием модела на ГЕРБ. След тези избори ГЕРБ не може повече да управлява и Борисов повече няма да е премиер, но това е само началото. Този модел е проникнал навсякъде и той ще продължава да се съпротивлява на промяната. Окончателното му отстраняване ще бъде дълъг процес. Ние ще бъдем против този модел докрай.

Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ, независимо дали е със или без премиер Бойко Борисов.

Второ, народът ни подреди така, че без нас не може да се вземат бъдещи решения за съставяне на правителство.

Трето, смятаме, че навлизаме в политическа криза, затова призоваваме да разсъждаваме с мъдрост

Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Не я постигнахмеq отстъпихме и втората позиция. За нас това е тежка загуба. Но апокалиптичните картини, които чертаят за БСП някои говорители на партията, са пресилени. Били сме в такова състояние, излизали сме от него. Гледаме напред. Разбира се, днес няма да използвам клишетата, ние тепърва ще анализираме, ще видим.

Повечето български граждани гласуваха срещу всички партии в досегашния парламент, т.е. бяхме възприети като част от статуквото, което е голямата ни грешка и вина. Повечето българи гласуваха за нещо ново и различно – за хора, които не са управлявали през прехода. COVID кризата също повлия на нашия резултат, тъй като част от нашите избиратели, най-вече възрастни хора, се изплашиха и не излязоха да гласуват. От нас взеха гласове Мая Манолова и Слави Трифонов.

Голямата ни грешка, че не ни приеха като алтернатива, възприети сме като част от статуквото.

Цялото Изпълнително бюро на партията  подаде  оставка. При първа възможност ще се свика присъствен Национален съвет, който да избере ново Изпълнително бюро.

Аз няма да подам оставка- Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията. По-важното е, че предстоят формирането на парламент, изключително важни въпроси по управлението на държавата. Може и да се наложат предсрочни избори. Обсъдихме и решихме, че в този момент не можем да оставим партията без председател и да влезем в пряк избор, който в следващите 3 месеца ще ни извади от активните политически събития.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top