03.02.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Доналд Тръмп: Чикаго е като Афганистан! Хората живеят все едно в ада

Президентът предупреди, че ще има „възмездие“ за онези, които оскверняват паметници в САЩ. „Тези хора са вандали, но са и агитатори, всъщност са терористи в известен смисъл“

Тръмп определи онези, които оскверняват паметници и статуи при антирасистките протести в Съединените щати, „терористи“ и обеща, че ще трябва да платят за това.

Президентът Доналд Тръмп посочи Чикаго, Балтимор, Детройт и Оукланд като силно проблематични, като порица кметовете им демократи за високите проценти на убийства и други насилствени престъпления.

„Чикаго е пример, той е по-лош от Афганистан“, заяви Тръмп пред Fox News. „В тези градове, /хората/ все едно живеят в ада“.

Коефициентът на убийства в Чикаго намалява от 2016 г., но тази година се повиши, според проследяващия жертвите на убийства в града „Чикаго Трибюн”. На 31 май градът регистрира мрачен рекорд от 18 убийства – най-големият брой за 60 дни.

Президентът Тръмп предупреди, че ще има „възмездие“ за онези, които оскверняват паметници в САЩ.

„Тези хора са вандали, но са и агитатори, всъщност са терористи в известен смисъл“, заяви американският президент.

Той каза, че вместо да бъдат „политически коректни“, демократите не трябва да толерират неразумни действия на протестиращите.

Междувременно градската управа на Ню Йорк обяви, че планира да постави огромен надпис „Животът на чернокожите е от значение“ срещу небостъргача на Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

„Президентът е позор за ценностите, които споделяме в Ню Йорк. Той не може да бяга от реалността и всеки път, когато иска да стъпи на мястото, което нарича свой роден град, трябва да му се напомня, че животът на чернокожите е от значение“, каза Хулия Аредондо, говорителка на кмета Бил де Блазио.

Американският президент реагира гневно в „Туитър“ на тези планове.

Tweet

Вашият коментар