28.05.2024

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Коронавирусът е създаден в САЩ през 2015 г.- твърди „Фонд за стратегическа култура

 

„Може да се сложим край на споровете за произхода на коронавируса Covid-19. Той е създаден изкуствено от международна група учени на територията на САЩ през 2015 година. В състава на тази група влизат 12 американски вирусолози, двама китайски експерти от Уханския институт по вирусология и един швейцарски учен от Института по биомедицина в Цюрих“, пише руското онлайн-издание „Фонд за стратегическа култура“ в материал, представен без редакторска намеса от „Фокус“.

(Автор на статията е Владимир Прохватилов и изложените от него тези не са позиция на Агенция „Фокус“)

Ръководител на групата е Винет Менашери (Vineet D. Menachery), доцент (assistant professor) в редица университети в САЩ, като основното му работно място е Националната лаборатория Галвестон (Galveston National Laboratory, GNL) в Тексаския университет.

На 9 ноември 2015 г. в най-уважаваното медицинско списание Nature Meducine е публикувана статия A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence, (Подобна на SARS група от циркулиращи коронавируси на прилеп демонстрира потенциала за поява при хора). Първият от поредицата автори на тази статия е Vineet D. Menachery.

Ето какво се казва в тази научна публикация:

„Използвайки системата на обратна генетика на SARS-CoV2, ние създадохме и изследвахме химера вирус, предизвикващ разпространяване на коронавируса от прилеп SHC014 в адаптиран за мишка гръбнак SARS-CoV“.

За справка, нека ви информираме, че методът на обратната генетика се състои в манипулиране на отделни гени. Това е по същество метод за изпробване и грешка. Химерният вирус е хибриден вирус, създаден чрез комбиниране на фрагменти от нуклеинова киселина от два или повече различни вируса. Комбинацията от два патогенни вируса драстично увеличава леталността на новия вирус.

По-нататък в проучването на групата на Винет Менашери се казва:

„Резултатите показват, че вирусите от група 2b … могат ефективно да се репликират в първичните клетки на дихателните пътища на човека и да постигнат in vitro титри, еквивалентни на епидемичните щамове на SARS-CoV. В допълнение, in vivo експериментите (в естествени условия) демонстрират репликацията на химерния вирус в белите дробове на мишки с изразена патогенеза. Оценката на наличните имунотерапевтични и профилактични методи на базата на SARS показа ниска ефективност; подходите както към моноклонални антитела, така и към ваксините не успяха да неутрализират и защитят от CoV инфекция, използвайки новия протеин с шипове“.

Въз основа на тези резултати екипът от учени начело с Винет Менашери възпроизвежда „инфекциозно рекомбинантния вирус SHC014 с пълен размер“ с „надеждна репликация на вируса и in vitro, и in vivo“.

Авторите обясняват, че са създали изключително опасен вирус и обявяват, че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания с глобализация, водеща до бързо разпространение по света и огромни икономически последици“ [подчертано от автора].

Тази публикация е убедително доказателство, че химерният коронавирус SARS-CoV е създаден изкуствено в САЩ под ръководството на известния американски вирусолог от лабораторията в Galveston.

Изследванията на тази лаборатория се финансират, както пише италианският експерт Беатрис Кавали, „от Пентагона, американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), федералните агенции и, разбира се, биофармацевтичната индустрия“.

Професор Франсис Бойл от Илинойския университет в Шампейн (САЩ) през октомври 2015 година в интервю пред новозеландския новинарски портал Scoop Nedia разказва, че „Националната лаборатория Галвестън в Тексас е изследователска лаборатория с висока сигурност, която търси потенциални агенти за биологична война в дивата природа в други части на света, за да ги превърнат в биологични оръжия“ [акцент добавен от автора]“

„Казват, че работата им с Ебола е свързана с ваксината, но същата технология може да се използва и за оръжия. Галвестон работи за аерозолизиране на Ебола, както Форт Детрик работи върху аерозолен антракс. Аерозолът за биологична война винаги е помощно средство за разработването на оръжия, доставяни по въздух на хора, които го вдишват. Галвестън трябва да бъде затворен, подобно на Форт Детрик, това са престъпни предприятия“, казва Франсис Бойл без да знае, че след месец научното списание ще разкаже за създаването на още по-опасни биологични оръжия в САЩ.

Сред авторите на статия в Nature Medicine е Ши Ченли, китайски професор по вирусология и изследовател от Института в Ухан. Именно тя установи, че пациентите в Ухан са заразени с новия коронавирус 2019-nCoV. И именно нейните служители извършиха „бързо секвениране на генома на новия коронавирус и споделиха резултатите със световната общност, което ни позволи да започнем да търсим ваксина и да създаваме тестове за антитела с безпрецедентна скорост“, пише Deutsche Welle.

През последните седмици Ши Ченли „се превърна в мишена на тормоз в социалните мрежи както в Азия, така и в други региони по света. Тя е обвинена за изтичане на коронавируса от лабораторията“. Ши Ченли отрича твърденията. „Кълна се в живота, вирусът няма нищо общо с лабораторията“, казва тя.

В защита на китайския вирусолог се изказа Питър Даскак, президент на американската организация EcoHealth Alliance, който се занимава с предаването на инфекции от животни към хора. В интервю за National Public Radio Даскак определи като пълна глупост твърдението, че вирусът е изтекъл от китайска лаборатория. Дашак работи с Ши Ченли и свидетелства, че в лаборатория в Ухан не са съхранявани никакви проби от вируса на SARS-CoV-2.

Ако обаче коронавирусът SARS-CoV-2, преименуван по-късно на COVID-19, не е бил в лабораторията в Ухан, то определено е бил в една от американските лаборатории. И най-вероятно това е лабораторията Галвестон в Тексаския университет. Теорията, че коронавирусът е откраднат от американската лаборатория от китайски учени, е несъстоятелна. Лабораторията Галвестон се охранява по-строго и от Форт Нокс.

Историята с COVID-19 е част от глобалистическа кампания, ръководена от Бил Гейтс. Трудно е да се отрече участието във всичко това на Световна здравна организация (СЗО), чието финансиране идва главно от Гейтс.

Бившият съветник на Тръмп Роджър Стоун, който излежава 40 месеца затвор за лъжесвидетелстване за участието си в недоказаната конспирация на предизборния щаб на Тръмп с Кремъл, наскоро даде на радио The Joe Piscopo Show интервю, в което заяви, че Бил Гейтс може да е създал коронавируса, за да сложи микрочипове на хората.

Говорейки за смъртоносния вирус, Стоун каза: „Дали Бил Гейтс изигра някаква роля в създаването и разпространението на вируса е открит въпрос за разгорещен дебат. Имам консервативни приятели, които казват, че това е смехотворно, и други, които са абсолютно сигурни в това. Но ето какво знам със сигурност. Той и други глобалисти определено го използват, за да направят принудителна ваксинация и да имплантират микрочипове на хората, за да маркират онези, които са били тествани. Само през мъртвото ми тяло. Принудителна ваксинация? Няма начин!“

Ако Роджър Стоун може да бъде заподозрян в неприязън към глобалистите, които го хвърлиха в затвора за опит да защити Тръмп, то авторитетното издание Politico публикува статия през май 2017 г. „Запознайте се: Бил Гейтс, най-могъщият лекар в света.“ В него се посочва, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, чийто трети попечител е Уорън Бъфет, благодарение на своя щедър принос всъщност е поела контрола над СЗО. Авторите на статията, европейските кореспонденти Натали Уе и Кармен Понт, написаха: „През изминалото десетилетие най-богатият човек в света се превърна във вторият най-голям донор на СЗО, втори след САЩ и пред Обединеното кралство. Подобна щедрост му даде изключително голямо влияние върху нейната програма – влияние, което може да се увеличи, тъй като САЩ и Великобритания заплашват да намалят финансирането, ако организацията не намери по-добро използване на средствата“.

Тридесет неправителствени организации за здравеопазване изпратиха отворено писмо до Изпълнителния съвет на СЗО, в което протестираха „срещу превръщането на фондацията Гейтс в официален партньор на организацията, тъй като приходите й идват от инвестиране в компании, които противоречат на целите на общественото здравеопазване, като Кока-Кола“.

През април 2018 г. независимият портал Mysterious Times написа, че ваксините на Гейтс са инструмент за намаляване на населението по света. Масовите ваксинации осакатяват и убиват хиляди деца на различни континенти и водят до безплодие на жените. Авторът на Mysterious Times цитира Гейтс: „Като правим хората по-здрави, можем да намалим числеността на световното население“.

Предположенията на Роджър Стоун не са лишени от основания. В официалния уебсайт на Фондация Бил и Мелинда Гейтс има информация за сътрудничество с британския The Pirbright Institute, който изучава вирусите на домашни животни. През 2018 г. Институтът получи патент за отслабен щам коронавирус, който заразява кокошки.

Независимият портал Human Are Free пише, че това е „просто още един щам на вируса, превърнат в оръжие, предназначен да продава възможно най-много безполезни ваксини, като същевременно убива хиляди, може би милиони хора“. Внимателният преглед на патентната страница разкрива, че Институтът Пирбрайт притежава редица патенти за вируси, включително патент за вируса на африканската чума по свинете, който е посочен като „ваксина“. „Начинът, по който се оформя цялата ситуация с коронавируса, създава впечатлението, че веднъж Гейтс го е предложил като „решение“ на предполагаемия проблем с „пренаселването“. И възможно ли е да се направи това по-добре от пускането на патентования коронавирус на масите, за да се въведе патентованата ваксина за него по-късно?“ – предполагат авторите на публикацията.

Може би би било полезно президентът на Съединените щати да се запознае с цитираната по-горе статия в Nature Medecine, особено с пасажа, където се казва, че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания с глобализация, водеща до бързо разпространение в целия свят. и огромни икономически последици“. Тези думи бяха написани преди четири години. Сега те се реализират.

Ако 45-ият президент на САЩ не е в състояние да ограничи разпространението на епидемията в САЩ, той най-вероятно няма да бъде президент за втори мандат. А Тръмп има много малко време.

Линк към статията в Nature Medicine от 9 ноември 2015: A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence:

https://www.nature.com/articles/nm.3985

В англоезичната редакция на Wikipedia за списанието Nature Medicine пише следното: Коефициентът на въздействие за 2018 г. е бил 30.641, което го прави най-цитираното изследователско списание в предклиничната медицина (Its 2018 impact factor was 30.641, making it the highest-cited research journal in preclinical medicine)

Другите линкове към статията:

Коронавирус: эпидемия/пандемия – как нас водят за нос. Что это такое вирусы на самом деле?

https://www.scoop.co.nz/stories/HL2002/S00184/us-biowarfare-programs-have-13000-death-scientists-hard-at-work.htm

https://www.fondsk.ru/news/2020/03/17/koronavirus-iz-uhanja-i-tajny-forta-detrik-50377.html

https://www.dw.com/ru/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D1%8B%D0%BD%D0%BE%D0%BA-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B4%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D1%81%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-sars-cov-2/a-53201627

https://www.fondsk.ru/news/2020/04/02/bill-gejts-i-koronavirus-chto-obschego-50516.html

https://www.thesun.co.uk/news/11390362/donald-trump-roger-stone-5g-bill-gates-coronavirus/

https://www.politico.eu/article/bill-gates-who-most-powerful-doctor/

https://www.mysterious-times.com/2018/04/30/bill-gates-outlines-2018-plan-to-depopulate-the-planet/

https://humansarefree.com/2020/01/bill-gates-pirbright-institute-cdc-patent-coronavirus.html

Tweet

Вашият коментар