24.09.2022

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Скриването няма да помогне никому

Крум Зарков,  

зам.-председател на ПГ на „БСП за България“

…Опитват се да ни убедят нас и всички български граждани, че голямата опасност за разпространението на коронавируса в България идва от парламента и че ако тук се разпуснем, заразата ще спре, а ако стоим – заразата ще се разпространява. Никога толкова приказки не са изговаряни, за да се представи страхът като отговорност и абдикацията като смелост..

… Какво се случва само за няколко седмици. Предприеха се мерки, дадоха са правомощия, създадоха се щабове, в същото време няма съд, който да контролира, сега няма да има парламент, който да контролира. За състоянието на медиите ви препращам към графиките на „Репортери без граница”. Кой ще контролира тази власт в това време?

…Ако се зарази един от нас, какво правели другите? А какво прави МВР, ако се зарази полицай – спира да функционира? Какво правят болниците, когато има заразен лекар – затварят? Какво прави армията, когато има заразен войник – разпуска се? Ние като парламент имаме отговорности в предстоящата криза и тя е свързана с мерките за нейното преодоляване. Скриването няма да помогне никому..

Вашият коментар