25.06.2021

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

ПИСМО НА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ ДОНАЛД ТРЪМП ДО НАНСИ ПЕЛОСИ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КАМАРАТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ

17 декември, 2019 г

До Уважаемата Нанси Пелоси,
Председател на Камарата на представителите
Вашингтон, D.C. 20515

Уважаема госпожо Председател,

Пиша, за да изразя най-силния си и мощен протест срещу партизанския поход, предприет от демократите в Камарата на представителите. Този импийчмънт представлява безпрецедентна и противоконституционна злоупотреба с власт от страна на депутатите от Демократическата партия, без прецедент в почти два и половинвековната американска законодателна история.
Обвиненията по импийчмънт, повдигнати от съдебната комисия на Камарата, не отговарят на никакъв стандарт на конституционната теория, тълкуване или съдебна практика. Те не включват никакви престъпления. Обезценихте значението на грозната дума импийчмънт!
Пристъпвайки към този недъгав импийчмънт, вие нарушавате клетвата си, нарушавате вярността си към Конституцията и обявявате открита война на американската демокрация. Дръзнахте да опорочите завета на Бащите-основатели, като не зачитате изборните резултати – все пак вашите злобни действия показват безпрепятствено презрение към основателите на Америка и злобното Ви поведение заплашва да унищожи онова, което нашите основатели обещаха да изграждат. Дори по-лошо от обидата на Бащите-основатели, вие обиждате вярата на американците, като постоянно казвате „Моля се за президента“, когато знаете, че това твърдение не е вярно, освен ако не се има предвид в отрицателен смисъл. Това, което правите е ужасно, но на Вас ще ви се наложе да живеете с него, не на мен!
Първото ви твърдение – „Злоупотреба с власт“, е напълно безмислено, безсмислено и неоснователно изобретение на вашето въображение. Знаете, че имах напълно невинен разговор с президента на Украйна. След него и втори разговор, който е погрешно цитиран, погрешно характеризиран и безпардонно изопачен. За щастие разговора е записан и от записа (който веднага беше предоставен) разбирате, че въпросният параграф е перфектен. Казах на президента Зеленски: “Ако все пак бихте искали да ни направите услуга, защото нашата страна е преживяла много и Украйна знае много за това.“ Казах: „направете ни услуга, не на мен, а на нашата страна.“ Тогава споменах Министърът на Правосъдието на САЩ. Всеки път, когато разговарям с чуждестранен лидер, поставям на първо място интересите на Америка, точно както направих и с президента Зеленски.
Вие превръщате несъгласието в политиката между двете управляващи партии в неминуемо престъпление – то не е по-легитимно от Изпълнителния орган, обвиняващ членовете на Конгреса в престъпления заради законното упражняване на законодателната власт.
Много добре Ви е известно, че вицепрезидентът Байдън използва служебното си положение и 1 милиард долара щатски долари на данъкопладците, за да принуди Украйна да уволни прокурора, който разследва фирмата, която плаща на сина му милиони долари. Знаете го, защото Байдън сам се похвали с това във видео. Байдън открито заяви: „Аз им казах: „ Казвам ви, че няма да получите милиарди долара “… погледнах ги и заявих:„ След шест часа си тръгвам. Ако прокурорът не бъде уволнен, не получавате парите. И… уволниха кучият му син “ Дори самият Джо Байдън призна само преди дни, в интервю за NPR, че „изглежда зле“. Сега се опитвате да ме свалите от власт, като лъжливо ме обвинявате за това, което Джо Байдън призна, че всъщност е направил.
Президентът Зеленски многократно е декларирал, че не съм направил нищо лошо и че няма натиск. Освен това той подчерта, че телефонното обаждане е било „добро“ и че не е почувствал натиск. Изрично подчерта – „никой не ме е натискал“. Украинският външен министър заяви много ясно: „Никога не съм виждал пряка връзка между разследванията и помощта за сигурност“. Той каза, че не е имало „натиск“. Сенаторът Рон Джонсън от Уисконсин, привърженик на Украйна, който се е срещал на частно посещение с президента Зеленски, казва: „По нито едно време на тази среща не се е споменавало нито от Зеленски, нито от някой друг от украинците, че изпитват натиск да направят нещо в замяна на военната помощ. “ Проведени са много срещи между представители на Украйна и страната ни. Никога, нито веднъж Украйна не се е оплакала от натиск – нито веднъж! Посланик Сондланд свидетелства, че съм му казал: „Няма услуга за услуга. Аз не искам нищо. Не искам нищо. Искам президентът Зеленски да постъпи така, както смята за добре, за това, за което са го избрали.“
Второто твърдение, така нареченото „Възпрепятстване на Конгреса“, е нелепо и опасно. Демократите от Камарата се опитват да свалят надлежно избрания президент на Съединените щати за отстояване на конституционно базирани привилегии, които се основават на двупартийна основа от администрации на двете политически партии през цялата история на нашата нация. Съгласно този стандарт всеки американски президент би могъл да бъде нападан многократно. Както предупреди професорът по либерално право Джонатан Търли, когато се обръщаше към демократите от Конгреса: „Не мога да подчертая това по-дебело …. Ако свалиш законен президент, ако направиш това тежко престъпление в резултат от съдебни врътки, това е злоупотреба с власт . Това е злоупотребата с власт. Вие го правите, а обвинявате президента. “
Всеки един, включително и Вие, знае какво всъщност се случва. Избраният от вас кандидат се провали и загуби изборите през 2016 г., а Вие и вашата партия така и не можахте да се възстановите от това поражение. Разработихте пълноценен сценарий на това, което мнозина от медиите наричат синдром на Trump Derangement Syndrome и за съжаление, никога няма да го преодолеете! Вие не желаете и не можете да приемете присъдата, издадена на урната по време на големите избори на 2016 г. и прекарахте цели три години в опит да отмените волята на американския народ и да обезсилите гласа му. Демокрацията за Вас е враг!
Председател Пелоси, миналата седмица Вие признахте на публичен форум, че усилията за импийчмънт на вашата партия продължават „две години и половина“, много преди да чуете за телефонно обаждане с Украйна. Деветнадесет минути след като положих клетвата, Вашингтон Пост публикува история със заглавие „Кампанията за сваляне на президента Тръмп започна.“ По-малко от три месеца след встъпването ми в длъжност, представителят Максин Уотърс заяви: „Аз ще се бия всеки ден, докато той не бъде свален“. Демократите от Камарата представиха първата резолюция срещу импийчмънта срещу мен в рамките на месеци след встъпването ми в длъжност, като се прие, че това ще бъде едно от най-добрите решения на страната ни, след като уволних Джеймс Коми (виж генералните доклади на инспектора) – за когото сега светът вече знае, че е едно от най-мръсните ченгета, които нашата нация някога е виждала. Разярена Рашида Тлайб изненадващо декларира само часове след полагането на клетвата си за встъпване в длъжност: „Ще влезем там и ще свалим кучият му син.“ Представителят Ал Грийн каза през май: „Загрижен съм, че ако не свалим този президент, той ще бъде преизбран.“ Вие и Вашите съюзници, казахте и извършихте всички тези неща много преди да сте чували за президента Зеленски или нещо свързано с Украйна. Както много добре знаете, този стремеж към импийчмънт няма нищо общо с Украйна или с напълно коректният разговор, който проведох с новия им президент. Това е свързано само с опита Ви изборите от 2016 г. да бъдат пренебрегнати и да откраднете изборите през 2020 г.!
Конгресменът Адам Шиф откровено лъже и до ден днешен, стигайки дотам, че измамно измисля разговора ми с президента Зеленски от Украйна и представя този фентъзи разказ на Конгреса, сякаш е казан от мен. Неговите безсрамни лъжи и измами, които отиват толкова далеч – чак до руската намеса, са една от основните причини да сме тук днес.
Вие и вашата партия отчаяно се опитвате да отвлечете вниманието от изключителната икономика на Америка, невероятния бум на работните места, рекордната борсова борса, повишеното доверие и повишеният стандарт на живот на хората. Вашата партия просто не може да се конкурира с нашия рекорд: 7 милиона нови работни места; най-ниската досега безработица за афро-американците, испаноамериканците и азиатците; възстановен военен комплекс; напълно реформирано Министерство по въпросите на ветераните с избор и отчетност за нашите велики ветерани; повече от 170 нови федерални съдии и двама съдии на Върховния съд; исторически намаления на данъци и регулации; премахване на индивидуалния мандат; първи спад на цените на лекарствата с рецепта от половин век; първото разширение на американските военни (от 1947 г.,) космическите сили; силна защита на второто изменение; реформа в наказателното правосъдие; победен ISIS халифат и убийството на световния терористичен лидер номер едно Ал Багдади; замяната на пагубната търговска сделка NAFTA с прекрасната USMCA (Мексико и Канада); пробивна фаза на първа търговска сделка с Китай; масови нови търговски сделки с Япония и Южна Корея; оттегляне от ужасната ядрена сделка в Иран; анулиране на несправедливото и скъпо Парижно споразумение за климата; да стане най-добрият световен производител на енергия; признаване на столицата на Израел, откриване на американското посолство в Йерусалим и признаване на израелския суверенитет над Голанските възвишения; колосално намаляване на незаконните гранични пунктове, прекратяване на „Улов и освобождаване“ и изграждането на Южната гранична стена – и това е само началото, има още много. Не можете да защитите вашите крайни политики – отворени граници, масова миграция, висока престъпност, осакатяващи данъци, социализирано здравеопазване, унищожаване на американската енергия, аборти, финансирани от данъкоплатци с късно плащане, премахване на Втората поправка, радикални крайно леви теории на правото и справедливостта и постоянно партизанско препятствие както на здравия разум, така и на общото благо.
Нищо певече не бих могъл да направя освен да се отнасям към вашата партия като към „Нищо не правещи демократи“. За съжаление не знам, че някога ще ми дадете шанс да го направя.
След три години на нелоялни и неоснователни разследвания, изразходвани 45 милиона долара, 18 гневни демократични прокурори, цялата сила на ФБР, начело с ръководството, което се оказа напълно некомпетентно и корумпирано, открихте НИЩО! Малко хора на такъв висок пост биха могли да издържат или да преминат този тест. Нямате представа, нито пък се интересувате от големите щети и наранявания, които нанесохте на прекрасните и любящи членове на моето семейство. Проведохте фалшиво разследване на демократично избрания президент на Съединените щати и бихте го направили отново.
Не са много хората, които биха могли да понесат ударите, нанесени през този период от време, и въпреки това да направят толкова много за успеха на Америка и нейните граждани. Но вместо да поставите страната ни на първо място, вие решихте да я опозорите още повече. Напълно се провалихте с доклада на Мюлер и решихте да преминете към следващата измама – телефонния разговор с Украйна, въпреки че това беше едно коректно обаждане. И между другото – когато говоря с чужди държави, има много хора, които слушат ( с разрешение) и от двете страни.
Вие сте тези, които се намесват в изборите в Америка. Вие сте тези, които подриват американската демокрация. Вие сте тези, които пречат на справедливостта. Вие сте тези, които носят болка и страдание на нашата република заради собствените си егоистични, лични, политически и партизански облаги.
Преди Цирка за импийчмънт беше руският лов на вещици. Противно на всички доказателства и независимо от истината Вие и Вашите заместници твърдите, че моята кампания е била в договорка с руснаците – тежка, злонамерена и клеветническа лъжа. Лъжа като никоя друга. Причинихте на нацията ни сътресения и мъки заради изцяло измислена история, незаконно закупена от чужд шпионин от Хилъри Клинтън и Държавният департамент, за да опорочат демокрацията ни. И все пак, когато чудовищната лъжа беше развенчана и тази конспирация на демократите се превърна в прах, вие не се извинихте. Не се отказахте. Не поискахте да ви се прости. Не показахте никакво угризение, никаква способност за саморефлексия. Вместо това преследвахте следващия си порочен и порочен кръстоносен поход – опитахте се да впримчите и оклеветите невинен човек. Всичко това беше мотивирано от персонални политически сметки. Вашето председателство и Вашата партия са заложници на най-измамните и радикални представители на крайната левица. Всеки от членовете ви живее в страх от основното социалистическо предизвикателство – това е и двигателят на този импийчмънт. Вгледайте се в оставката на конгресмена Надлер. Вгледайте се в себе си и околните ви. Не повличайте страната ни в бездна, заедно с вашата партия.
Ако наистина Ви е грижа за свободата за нашата нация, тогава бихте насочили огромните си разследващи ресурси за постигането на пълната истина, относно ужасяващите злоупотреби с власт на ФБР преди, по време и след изборите през 2016 г. – включително използването на шпиони срещу моята кампания, представяне на фалшиви доказателства пред съд на FISA и укриване на оправдателни доказателства. Във ФБР има прекрасни и почтени хора, но ръководството беше неумело и корумпирано. Мисля си, че Вие лично ще бъдете ужасена от тези разкрития, защото в пресконференцията си в деня, в който обявихте импийчмънт, обвързали усилията за импийчмънт директно с напълно дискредитираният руски заговор, заявявайки два пъти, че „всички пътища водят към Путин“, като много добре знаехте, че това е опашата лъжа. Аз бях далеч по-строг с Русия, отколкото президентът Обама изобщо си е помислял.
Всеки член на Конгреса, който гласува в подкрепа на импийчмънта – противно и на грам истина, факти, доказателства и правен принцип – показва колко силно се заиграва с избирателите и колко дълбоко нарушава конституционния ред на Америка. Нашите Основатели се страхуваха от диващината и пристрастрастеността в политиката, а вие оправдавате и най-лошите им страхове.
Още по-лошото е, че съм лишен от основното си конституционно право от началото на този измама за импийчмънт до ден днешен – правото да предоставям доказателства, да имам свой адвокат, да се изправя срещу обвинители и да призовавам и да разпитвам свидетели, като т. нар. Уволнител, който започна целия този процес-измама с невярно съобщение за телефонното обаждане, което няма връзка с действителното телефонно обаждане. След като представих транскрибираното обаждане, което изненада и шокира измамниците (те никога не са мислили, че ще бъдат представени такива доказателства), така нареченият основен информатор, както и вторият такъв, изчезнаха. Разбра се, че докладът им е измама и никога няма да ни бъде предоставен. С други думи, след като телефонното обаждане беше оповестено публично, целият ви заговор се взриви, но това не ви попречи да продължите.
В лова на вещици в Салем бе предоставен по-справедлив процес .
Вие и и Вашите съпартийци отдавна казвате, че импийчмънтът трябва да бъде надпартиен – но не е така. Казахте, че всъщност е внесъл разкол – със сигурност е, дори много повече, отколкото някога сте смятали за възможно – и ще се влоши!
Това не е нищо повече от незаконен партизански опит за преврат, който скоро ще се провали лошо пред избирателните урни. Вие не преследвате само мен, като президент, вие преследвате цялата Републиканска партия. Но поради тази колосална несправедливост нашата партия е по-обединена, отколкото досега. Историята ще ви съди сурово, ако продължавате да се заигравате с този импийчмънт. Ваша заслуга ще бъде превръщането на Камарата на представителите от уважаван законодателен орган в Камара – пример за партизанско преследване.
Може би най-обидното от всичко е Вашата изкуствена демонстрация на тържественост. Очевидно не питаете и най- малко уважение към американския народ, ако очаквате от него да повярва, че подхождате към този импийчмънт резервирано и неохотно. Никой интелигентен човек не вярва на това, което казвате. От момента, в който спечелих изборите, Демократическата партия беше обладана от треска за импийчмънт. Няма сдържаност. Това е несериозно. Заигравате се с този импийчмънт и едва прикривате омразата си към мен, към Републиканската партия и десетки милиони патриотични американци. Гласоподавателите са мъдри. Те ясно виждат лишената от всякакъв смисъл куха и опасна игра, която играете.
Нямам никакво съмнение, че американският народ ще Ви отнесе в предстоящите избори през 2020 г. – Вас и демократите. Няма да ви простят скоро извращението на справедливостта и злоупотребата с власт.
Има твърде много неща, които трябва да се направят, за да се подобри живота на нашите граждани. Време е за Вас и елита на Демократическата партия в Конгреса незабавно да преустановите тази комедия по импийчмънта и да започнете да работите за американския народ. Макар да не очаквам, че ще го направите, аз Ви пиша това писмо с историческа цел, за да бъда сигурен, че думите ми ще бъдат предадени точно и без да бъдат преиначавани.
След сто години, когато хората погледнат назад към тази афера, искам те да я разберат и да се поучат от нея, така че никога повече такива неща да не се случват на друг президент.

Искрено Ваш,
(подпис)Доналд Дж. Тръмп,
Президент на Съединените Американски Щати

(Превод : zovzaistina.com)

Вашият коментар