07.06.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Иран заплаши да потопи бойните кораби на САЩ със „секретни оръжия“

Иран може да потопи американските бойни кораби в Персийския залив с ракети и „секретни оръжия“. Това предупреди ирански военен представител, цитиран от полуофициалната агенция Mizan, предаде „Ройтерс“.

В петък САЩ обявиха, че ще разположат допълнителни 1500 войници в Близкия изток за засилване на отбраната срещу Иран. Вашингтон обвинява Революционната гвардия на Ислямската република за атаките срещу петролни танкери по-рано този месец.

„Америка…изпрати два бойни кораба в региона. Ако направят и най-малката глупост, ние ще изпратим тези кораби на дъното на морето заедно с екипажа и самолетите им, използвайки две ракети и две нови секретни оръжия“, предупреди генерал Мортеза Корбани, съветник на иранското военно командване.

Западни експерти коментират, че Иран често преувеличава военния си потенциал, въпреки че Западът е обезпокоен от развитието на ракетната програма на Техеран и конкретно за балистични ракети.

Междувременно външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф предупреди, че решението на САЩ за увеличаване на военното си присъствие в Близкия изток е „заплаха за световния мир и стабилност“. Дипломатът обвини Вашингтон в използване на безоснователни твърдения срещу Техеран, за да оправдае агресивната си политика.

(news.bg)

Вашият коментар