01.04.2023

Зов за истина

Електронен вестник за Враца, Северозапада, България и Света

Милчо Левиев се отказа от званието  „Почетен гражданин на Пловдив“

Милчо Левиев се отказа от званието  „Почетен гражданин на Пловдив“.
Ето пълния текст написмото:

„Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен гражданин на този града, където съм роден и образован. След избирането на града за Европейска културна столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнасяе към мен почтено, камо ли почетно. Още преди години подкрепих Пловдивската кандидатура за Културна столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фъндъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипът ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица интервюта, включително и Вашето и на директорката на Internacionai Plovdiv Jazz Festivai  (който аз основах и ръководех под името Plovdiv Jazz Evinings). В тези интервюта дори не се споменава моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив.

Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова официално се отказвам от званието „Почетен гражданин на Пловдив“.

Вашият коментар