ОТ СРЯДА ДО СРЯДА Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Изборите приключиха. Кметовете, общинските съветници са избрани. Победата на ГЕРБ е огромна и многозначеща. И Въпросителните.
ГЕРБ победи навсякъде.
БСП не спечели в нито един от областните градове.
ДПС "взе" ОЧАКВАНО Кърджали.
Реформаторите са с неочаквани големи победи - в Плевен, Монтана
Във Враца победи кандидатът на ПП ГЕРБ - г-н Калин Каменов. Честитим му победата! На пазара привърженик на червените ни молеше да я честитим и на ръководството на БСП в общината, на ръководството на АБВ, на ръководството на ВМРО…
В Бургас кандидат-кметът на управляващата партия спечели с 83 процента. В село Буковлък от 2000 подадени гласа - за БойкоБорисовата партия са 1950.
В ъ р н а х м е   л и   с е   в   "о н а я"   д ъ р ж а в а?
Бойко Борисов на пресконференция, вечерта на 1 ноември, заяви: "Ясно показаха тези резултати, че с ГЕРБ никой не може да се мери". И още, ядосан от "радостите" на реформаторите: "Положих огромни усилия да падне Плевен!" "Направих всичко възможно да не спечели ГЕРБ".
ЦИК не посмя да глоби Бойко Борисов, за агитация в полза на Йорданка Фандъкова в изборния ден, но пък Петър Москов го разгневи в неделя след, като написа във Фейсбук: "Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише гелеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: "Ваше превъзходителство, Плевен падна".
България, пък, "падна" в прегръдката на ГЕРБ. Но не само опозицията, а и коалиционният партнньор (Зеленогорски, РБ) обвини управляващите в купуване на гласове (в Плевен).
Софийската журналистика демонстрира следизборна щастливост. И никой не го боли, че 70 процента от българите не гласуваха. Никой не пита: защо?
Всички говорят за огромния "контролиран вот", за купуване на гласове и никой не хвана купувачите. А и въобще искал ли е някои (МВР, ДАНС, ЦИК и пр.) да ги хване? Заговори се и за "контролиран хаос". Много са сигналите за преправяне на протоколи с изборни резултати. Около половин милион са недействителните бюлетини. Нали само те биха могли да обърнат всеки вот!
Всички са щастливи от някакви си победи! Кой взел столица и големи градове, кой малки, кой е първа политическа сила, кой втора, кой имал кмет в в незнам кое си село, кой увеличил общинските си съвтници…
Въпросът е - народът чувства ли се победител?
Обединява ли се, или се разединява и покварява този народ - май никой не го е еня! А до какво ще доведе това?
Във вторник полицаите излязоха на стачка. По БНТ депутатът Байрактаров изрече "мъдростта": "В крайна сметка и полицаите са хора… и те хранят семейства."
А кой, братя байрактари, храни семействата на безработните в България?
Ще започне ли най-после борба за работеща България!

 Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

ВРЪЗКИ

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92" 

БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM