08-Jul-2008 10:00

ТЪРСЕТЕ ХОРАТА
НЕ САМО ПРЕД ИЗБОРИ

Врачанинът с основание е индиферентен. Политическите сили напълно се изолираха от него. Търсят го само, когато има избори.
Друг е въпроса има ли във Враца политически сили.
Остава Общинският съвет да подаде ръка на съгражданите ни. Местното самоуправление предполага участие на гражданите в него. Не са един или два проблемите, които могат да се поставят - чистота, здравеопазване, икономика, селско стопанство, култура. Диалог между Общинския съвет и гражданите е повече от необходим. Такъв диалог би могъл да канализира практическата дейност на местния общински съвет в полза на съгражданите ни. А и врачанинът ще почувства, че участва в местното самоуправление.
Въпросът е как и с какви форми на работа Общинският съвет може да активизира гражданското участие. Може би трябва да се започне с една отворена сесия, на която гражданите да могат да поставят важни за Враца и селата от общината въпроси, на които Общинският съвет да обърне внимание в бъдещата си работа. Може би трябва да зачестят срещите на общинските съветници с избирателите по квартали и райони. Може би с участие в местните телевизионни и радиопредавания с отворени микрофони за слушателите, с участие по дискутирани проблеми в местната преса...
Законодателният орган на Враца е длъжен да стори това, защото е избран с гласовете на врачани. Избран от тях, а далече от проблемите им. Надявам се, че ще направи необходимото, за да се сближи с избирателите си.

Иван УЗУНОВ


 

 

 

 

 


 


ADVERTISEMENT

НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ОБЩИНА ВРАЦА  -  ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН: 62 25 86

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС
 

Google


ВРЪЗКИ

 Всичко прекрасно за вашето бебе

  Dir.bg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

car insurance on line