Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРИГОТВЯЩИ СЕ ЛЕКАРСТВА
С ДОКАЗАН ЕФЕКТ

Добрата фармацевтична практика изисква тези лекарства да останат достояние на пациентите. На първо място това е мехлемът на д-р Вълев за лечение на хемороиди. Притежава болкоуспокояващ, кръвоспиращ, противосърбежен и противовъзпалителен ефекти. Практиката показва, че е предпочитан пред всички готови мехлеми и свещички. Облекчава оплакванията и при фисури. Обект на внимание е на много пациенти от Северозападна България.
Мехлемът "Узунов" за лечение на хемороиди има само по-засилени болкоуспокояващи качества. Предпочитан е при силен болков синдром. Актуален е и мехлема при трудно заздравяващи рани при лежащо болни, диабетици и болни с разширени вени. Действа дезинфекционно, обезболяващо и стимулира образуването на нова здрава тъкан. Разновидност на този мехлем се използва при всички видове изгаряния, с отличен лечебен ефект. Мехлемът против подсичане "Узунов" е търсен както за кърмачета, така и от възрастни пациенти. При кърмачета той се използва и за подхранване на кожата, вместо бебешко масло. Не трябва да се забравя и мехлема, ликвидиращ неприятната миризма на потните крака. Подходящ е и за жени, юноши и девойки. Мехлемът против рагади (подсичане на млечните зърна при кърмене) се приготвя единствено в аптека "Узунов".
Два са лосионите, чийто ефект е потвърден от пациентите - против младежки пъпки и против пърхут и косопад. Съставът на лосионите е строго индивидуален, според клиничните особености на пациентите. Капките на покойния Петър Димков и сега се търсят при доказана сърдечна невроза, съчетана с ускорена сърдечна дейност. Те са помощно средство и при други сърдечни страдания. В този сезон най-много се търсят противоалергичните капки за нос. Те не са стандартни, а съобразени с индивидуалните оплаквания на пациентите. Могат да се пригодят и за деца. Автите в устата стопроцентово се повлияват от течност, приготвяща се в аптеката. При възрастни към нея се прибавят болкоуспокояващи и епителизиращи компоненти.
Завършвам с крем за лице, който е крем без химия. Той е универсален, подходящ за по-творческа възраст. Компонентите в него запълват порите и намаляват изпаряемостта на водата от кожата, с което се подобрява естествената й обтегаемост (противобръчков ефект). Интересно е, че този крем се търси и от мъже.
Терапевтичното изкуство те задължава да помагаш на пациентите - казва Хипократ. Затова и аз пиша тези редове. Информационно-терапевтичен център "Узунови" може да осветли безплатно всеки интересуващ се за цитираните медикаменти.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM