Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

С ДОСТОЙНСТВОТО
НА БЛАГОРОДНИК

"Ти не можеш да бъдеш фотограф. Ти си пиян, едва ходиш, а искаш да снимаш. Махни се, не ни пречи, има кой да ни снима" - тези думи изрекли абитуриенти на любителят фотограф Тони Дуковски, любител, който прави снимки на професионално ниво. Той ги повтаря с болка и сълзи в очите. А искал да снима абитуриентите безплатно. Вярвам му. Искал е със снимките да почувства техния празник, да сподели радостта им, да им пожелае от сърце попътен вятър.
Ти, Тони, поради заболяването и трудната младост на инвалид, едва ли си бил на бал. Но всяка година около 24 май искаш, чрез снимките, да почувстваш малко от това, което абитуриентите изживяват. Снимаш и подаряваш. Какво изживяваш с безплатния подарък само ти си знаеш. Емоциите остават в твоите душа и сърце - само блясъка в очите показва какво става в тях.
Тази година взеха блясъка от очите ти. Коравосърдечни младежи се помъчиха да се подиграят с теб. Всъщност се подиграха със себе си, защото тяхното "герой- ство"е жалка жестокост и безчовечност.
Аз изпитах гордост от факта, че ти, Тони, си тръгна с достойнството на благородник. До- стойнство на човек с голяма душа. Искрено ми е мъчно за тези млади хора, завършили училище и започващи живота по такъв начин. Той, животът, много скоро ще им покаже, че с жестокост не се живее. И съм сигурен, че всеки от тези юнаци, ще се сети за случката с теб, ще проговори съвестта, ще потърси извинение…
Благородството се наследява, човечността се възпитава.
Аз оставам с възмущение от постъпката на групата младежи и с възхищение от теб, Тони!

Иван УЗУНОВ


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM