Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

16.09.2008

НЕЗАВИСИМОСТТА - АЛТЕРНАТИВА
НА ПАРТИЙНАТА БЕЗПОМОЩНОСТ

На 22 ноември се навършват 100 години от обявяването независимостта на България.
Ден на равносметка и размисъл. Тежко е в една демократизираща се България да чувстваш, че губиш своята независимост. Партиите и новоизлюпилите се богаташи да определят параметрите на твоето съществуване. Да искаш, а да не можеш, защото други те задушават и тъпчат. Двадесет години се коват законите на демокрацията, в резултат на което сме на едно от последните места в Европа по жизнен стандарт. Рационалните закони и умелите ръководства на правителствата ни докараха до тук. Правят се само козметични промени. Никой, обаче, не иска да промени избирателния закон. Не е в интерес на партиите.
А хората искат друго.
От 142 интервюирани (изказано мнение срещу подпис и лични данни) 20 отказват да гласуват, 10 ще дадат гласа си за партия и 112 - за личности! Не случаен факт!
Миналите местни избори също показаха, че от 28 000 дали гласа си за общински съветници, около 3000 са гласували общо за 10-те кандидати за независими общински съветници(11 %).
Моето социологическо проучване и последните местни избори ми дават основание да се постави началото на движение "Независими за бъдещето на Враца". Каня десетте кандидати за независими общински съветници от последните местни избори, както и всички желаещи, да вземат участие в това начинание. Нека това стане на 22 септември т. г. от 10 ч. пред паметника на "Св. Софроний Врачански".
Независимостта е единствената надеждна алтернатива на партийната безпомощност.

Инициатор на идеята -
Иван УЗУНОВ


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM