Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БЕЛЕЖИТ,
АКО СИ ПЛАТИШ…

Преди дни получихме следната покана от ръководството на Висша книжовна школа "Сириус 4" - Велико Търново:
"Уважаеми…,
Предстои издаването на първата у нас Българска журналистическа енциклопедия. Изданието ще бъде луксозно, илюстровано и с обем от около 800 страници. Ще бъдат включени енциклопедически познания за журналистическата наука, както и биографична информация за водещи съвременни български журналисти с висок принос в управлението на държавата и признати в обществото.
Вие сте номинирани да бъдете включени в Енциклопедията като бележит български журналист.
Вашето присъствие в изданието ще бъде полезно, както за днешната журналистическа общност, така и за идните поколения.
За целта е необходимо да ни изпратите биографичен текст от около 1/3 страница, в който да са описани Вашият живот и творческа дейност. Текстът да бъде придружен от лична снимка, надписана на гърба. Желателно е биографичният материал да се представи в електронен вариант и на хартия….
Желателно е заявката, биографичният материал и снимката да се изпратят до 10 дни от получаване на настоящата покана, а преводът на сумата по т.7 от заявката да се направи в същия срок по банкова сметка: IBAN: BG05STSA93000015114152, BIC: STSABGSF при Банка ДСК, Велико Търново или с пощенски запис на адрес: 5000 Велико Търново, п.к. 474, Висша книжовна школа "Сириус 4".
Ето и цената за участие в енциклопедията:
"Такса участие - 45 лева. Енциклопедия - 48 лева. Пощенски разходи - 4 лв."
И иска Висшата книжовна школа "преводът да се направи едновременно с изпращането на заявката." Което означава - не си платиш такса участие - няма да бъдеш включен в енциклопедията! Що за морал! Някакви хора, които прибързано и по неясни критерии ви обявяват за "бележити", "водещи български журналисти", ви изхвърлят от енциклопедия, защото не сте им за- платили "такса участие".
Ето и нашият отговор:
До
Висша книжовна школа "Сириус 4" - Велико Търново
sirius4_mihajlov@abv.bg
Участието в енциклопедия, създателите на която изискват заплащане за включването в нея, е не само непрофесионално, но и непочтено.
Интересно по какви критерии определихте оценката: "Вие сте номинирани да бъдете включени в Енциклопедията като бележит български журналист."
Нали разбирате кои ще се отзоват на поканата ви в днешното кризисно време. "Водещи съвременни български журналисти с висок принос в управлението на държавата и признати в обществото", както Вие определяте поканените, ще бъдат само графоманите, които ще си платят таксата, за да бъдат "определени" като такива.
Нямаме намерение да обогатяваме непочтени инициатори и да увеличаваме средства- та им, събрани по също непочтен начин.

С уважение: Стоян СТОЯНОВ,
в. "Зов за истина" - Враца 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM