Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

приключи проект
"ВРАЧАНСКИЯТ БАЛКАН -
ВПУСНИ СЕ
В ПРИКЛЮЧЕНИЕТО"

Проектът "Врачанският Балкан - впусни се в приключението", изпълняван от Търговско-промишлената палата Враца, е към своя край. Той беше поредната инициатива на Палатата, насочена към подпомагане развитието на туризма в региона, и преди всичко на неговите алтернативни форми.
В проекта се включиха над 20 фирми от туристическия сектор и фирми, предлагащи свързани и съпътстващи услуги - от хотели, бази за отдих и къщи за селски туризъм до художествени занаяти и производство на сувенири. Те получаваха безплатно квалифицирана консултантска помощ по различни теми: разработване на маркетингови стратегии, бизнес планиране, достъп до финансиране, анализ на рисковите фактори в туристическия бизнес, разработване на рекламна стратегия и рекламни материали, интернет реклама и интернет търговия, юридическа помощ, стратегии за управление на човешките ресурси и др. Като консултанти бяха ангажирани експерти от партньорската фирма "Хирон мениджмънт консултинг" - София, както и специалисти от ТПП и АРИР Враца.
Отпечатан е луксозен промоционален туристически справочник на български и английски език, с информация за нашия регион като туристическа дестинация: природни дадености, туристически маршрути, възможности за нощувка и хранене, възможности за практикуване на различни алтернативни форми на туризъм и туристически спортове. Той съдържа и профилите на всички туристически фирми, участващи в проекта. Тази информация се разпространява и популяризира и чрез специално разработената Интернет страница на проекта.
Заснет е и 30-минутен рекламен филм за Врачанския Балкан, който предстои да бъде излъчен както от местната кабелна телевизия, така и от други телевизии в страната. След като бъде дублиран и на английски език, филмът ще се показва и при подходящи поводи по време на международни срещи и събития с участието на ТПП Враца.
Проектът се изпълняваше в партньорство с консултантската фирма "Хирон мениджмънт консултинг" - София; община Враца, община Берковица и Туристическо дружество "Веслец".
Проектът е на обща стойност 24 607 Евро и е финансиран по програма ФАР 2003 Икономическо и социално сближаване "Алтернативна заетост" със сумата 21 777 евро.

 
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM