Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ПОКОЛЕНИЯТА -
ОБРАЗИ В ОГЛЕДАЛОТО"

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС В БЪЛГАРСКИТЕ ЗАТВОРИ

На 19.05.2011 г., в затвор Враца бе официално представена националната пътуваща изложба, "ПОКОЛЕНИЯТА - ОБРАЗИ В ОГЛЕДАЛОТО", продължение на организирания от ДРОПЛС, ГД "Изпълнение на наказанията" и фондация "Лале" национален едноименен литературен и художествен конкурс, по повод 29.04.2011 (Европейски ден на солидарността между поколенията) в местата за лишаване от свобода.

Изложбата бе открита от врачанския художник Явор Венчев, Мария Генадиева (началник сектор СДВР в затвор Враца) и Елена Йончева - изпълнителен директор ДРОПЛС.
Официални гости на изложбата бяха Илияна Райкова, зам.директор на Младежки дом Враца, Силвия Цветкова, Елена Сандова (ДРОПЛС).
В пътуващата изложба участват творби от цялата страна, с широко жанрово участие. В нея са включени и произведения, които ще бъдат представени от 28.06.2011 до 03.07.2011 в Торонто, Канада, като част от световната изложба с творби на осъдени.
Художникът Явор Венчев поздрави специално екипа от арт - клуба на затвора за пространствените решения и ефирността при излагането на изложбата, която са постигнали при нейното инсталиране.

Цялата експозиция е разположена на достъпно пространство за гражданите - временно лишени от свобода, които могат да я видят от 19.05.2011 до 24.05.2011
На откриването Елена Йончева (ДРОПЛС) награди лишеният от свобода Димитър Вилянов за заетото второ място в националния литературен конкурс за есе.
Гражданите на град Враца ще могат да видят изложбата след 03.06.2011г.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM