Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Към 19.00 ч. на 23 април правителственият самолет донесе Благодатния огън от Йерусалим в Пловдив. В 20 часа църковната и държавна делегация, сред която е и траянополския епископ Киприян, донесоха огъня и в София.
"Невеществената, благодатна светлина на пасхалния огън да озари надлъж и нашир скъпото ни отечество България и просвети българския народ", заяви митрополит Николай, след което показа Благодатния огън с думите "Христос Воскресе!". Благодатният огън бе положен в Синодалния параклис в чест на цар Борис Михаил, Покръстител Български, а в 22.30 ч. бе предаден на Негово Светейшество българския патриарх и софийски митрополит Максим в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски".
Благодатният огън се запали по-рано на 23 април по чудотворен начин в параклиса вътре в храма на Гроба Господен в Йерусалим в отговор на молитвите на йерусалимския патриарх Теофил и хилядите поклонници, събрали се в в храма на Божи гроб и улиците в близост до него.
Параклисът над Гроба Господен се смята за най-свещеното място в храма. В него се намира каменното ложе, където е било тялото на Спасителя след разпятието и преди неговото чудодейно Възкресение.
До днес слизането на Благодатния огън не е обяснено от научна гледна точка и неговата поява се възприема като чудо.

Настъпи най-светлия християнски празник Възкресение Христово.


Христос Воскресе!
Воистину воскресе!

На всички хора от Врачанския край, на всички българи - у нас и по света -

СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!

Бъдете благословени!


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM