Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Свети Валентин е католически празник. На 14 февруари влюбените изразяват любовта си един към друг, изпращат си поздравителни картички, бонбони сърчица, подаряват си цветя.
Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през 3 век. Празникът се свързва с романтичната любов през Средновековието.
На този ден още през 14 век започнали да си разменят любовни послания, т. нар. Валентинки. Символи на любовта са сърцето и образа на крилатия Купидон. През 19 век ръчно написаните послания са заменени от готовите картички. Асоциацията за поздравителни картички изчислила, че всяка година се изпращат 1 милиард картички.
През втората половина на 20 век в САЩ и други места по света установената практика на размяна на картички се разширява и се въвежда раздаването на подаръци обикновено от мъжа на жената. Най-популярните подаръци са рози и шоколади в червена лъскава опаковка с форма на сърце. През 80-те диамантената индустрия започва да рекламира и подаряването на бижута по случай Св. Валентин. С разпространението на Интернет в началото на 21 век, милиони хора изпращат електронни картички с поздравления.
Когато влюбени вечерят на Св. Валентин, тяхната връзка често се счита за сериозна.
Честит Свети Валентин!


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM