Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ НА ВМРО


Няма да забравим делото на загиналите за България

Младежката организация на ВМРО - Враца проведе традиционното си факелно шествие под надслов "Западните покрайнини - обратно в България"!
По улиците на Враца минаха близо 100 симпатизанти на идеята. Така врачани доказаха, че не са забравили "Ньой", а милеят за българите, чиито права са потъпквани в съседните ни държави.
Воеводите тръгнаха от кино "Коларов" и стигнаха до паметника на "Лъвчето", до ЖП гара Враца. По пътя до крайната си точка шествието премина с много патриотично настроение и възгласи "Долу Ньой" и "Македония е българска".
Младите от ВМРО бяха раздали факли на всички участници, с което показа съпричастността си към загиналите във войните за национално обединението на България.
Пред гранитният монумент дело на скулптора Андрей Николов бяха поднесени венци и цветя. В словото си Областният председател на войводите и зам.-кмет на Община Враца Красимир Богданов заяви: "Делото на нашите деди, паднали за обединението на България още не е завършено. И днес България е единствената страна, граничеща сама със себе си. Ние няма да забравим и няма да простим, извършеното от мъчителите на нашите сънародници останали извън пределите на родината. Борбата продължава!"
Гости на събитието бяха организационния секретар на ВМРО - Юлиан Ангелов, регионалният организатор за Северозападна България Валентин Вълков, общинските съветници от ВМРО, много граждани.
Младежите организираха почетен караул и пред паметника на Васил Левски и отново показа на врачани, че патриотичната идея няма да загине, а и занапред ще пали огъня в сърцето на всеки истински българин. Докато я има България!
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM